Početna Frama i OFS Framaši svjedočili o Krapnju i Framaškom hodu

Framaši svjedočili o Krapnju i Framaškom hodu

5 min read
669

Na framaškom susretu koju je održan u petak, 19. kolovoza u dvorani kod župne kuće s početkom u 21:00 sat okupilo se petnaestak framaša koji su željni druženja i govora o vjeri. Na ovom susretu dvoje mladih iznijeli su svoja svjedočanstva i doživljaje vjere i prijateljstva kroz duhovnu obnovu na Krapnju i kroz Framaški hod.

Jakov Šaravanja prvi je iznio svoje svjedočanstvo o duhovnoj obnovi na Krapnju koja je bila od 7. – 16. srpnja, a na kojoj se okupio 100 njegovih vršnjaka i vršnjakinja iz cijele Hrvatske.

Iako je svaki dan bio ispunjen raznim događanjima i molitvom Jakova je posebno dotaknula najranija jutarnja molitva na kojoj se čitala Riječ Božja koja je ostavljala svoj otisak u njegovom srcu, ali i ispunjenje u stvarnosti. Kroz prvu temu na susretu: Tko sam ja? Jakov je nalazio svoj odgovor iz dana u dan, a posebno zadnji dan u kojem je trebao kroz Riječ Božju pročitanu u tišini čekati odgovor u srcu što je prepoznao u svetoj ispovijedi koja ga je zbilja dotaknula i promijenila.

Svoj dojam na duhovnu obnovu sažeo je u nekoliko riječi:

” Krapanj mi je bio jedno iskustvo za koje tesko mogu naci rijeci da ga opisem… Kako mi je ovo bio prvi put, dosao sam bez da poznam ikoga i ne znajući što me čeka. Imam osjećaj da mi je ovo iskustvo stvarno bilo potrebno u životu, ali nisam to znao sve dok ga nisam doživio. Iako sam iz vjerničke obitelji i živim katoličkim životom, nikad se nisam uspio toliko približiti Bogu. Jedna od stvari koja mi je najvišse ostala urezana u pamćenje je činjenica sto sam bio okružen tolikim mnoštvom predivnih ljudi. Rijetkost je danas upoznati jednu takvu osobu, tako da ih je 100 na jednom mjestu bila nevjerojatna i predivna stvar. Jako puno kvalitetnih poznanstava i prijateljstava sam stekao, na čemu sam jako zahvalan… Mislim da ne treba naglasiti da definitivno dolazim opet :)”

Slično iskustvo imala je i Anđa kroz Framaški hod koji je 24. srpnja započeo u Sinju, a završio u Asizu 3. kolovoza.

Prva dinonica hoda bila je preko Prugova, Lećevice, Sitna i Danila i na njemu je sudjelovalo smo 27 framašai iz splitsko-dubrovačkog i šibensko-zadarskog područja. Upoznavanje mjesta nije bilo toliko bitno koliko upoznavanje jednih drugih te se povezivanje preko sv. Franje. Na ovakvim susretima nastaju nova prijateljstva iz godine u godinu, a stara se samo učvršćuju.

Na put u Italiju nastavili su zajedno s framašima iz drugih djelova Hrvatske, a ukupno ih je bilo 220. 

Posjet tolikim mjestima u kojima se bili značajniji događaji iz života sv. Franje nisu samo lijepa uspomena koliko su kroz čudesa reče Anđa: čudesno uvećavala njenu vjeru koja je postala jasnija i nekako konkretnija.

Oboje je toliko oduševnjeno svojih iskustvom tako da ga osobno žele ponoviti i dogodine, a svima ga od srca preporučuju kako bi svi zajedno kroz vjeru hodili kroz ovaj svijet.

FDŠ

 

Pogledajte još

Molitve sv. Anti Padovanskom

Preporuka sv. Anti u svakoj potrebi Spomeni se, sv. Ante, da si uvijek pomagao i tješio sv…