Početna Fotogalerija Misa i blagoslov učenika na početku nove školske godine u crkvi sv. Ilije

Misa i blagoslov učenika na početku nove školske godine u crkvi sv. Ilije

2 min read
1,108

Danas, na kraju prvoga tjedna nastave u novoj školskoj godini s početkom u 10:30 imali smo sv. misu za naše učenike, njihove roditelje i (vjero)učitelje. Sve je počelo zazivom Duha Svetoga. Prije toga je bila prigoda za sv. ispovijed.

Raduje nas dobar odaziv, crkva je bila puna pa je dio djece ostao u dvorištu. Župnik fra Denis Šimunović je u propovijedi potakao djecu da rastu u znanju i dobroti, da budu poslušni roditeljima i učiteljima te da se trude izvršavati svoje školske obaveze. Na taj način će se uspješno pripremiti za život u odrasloj dobi.

Dječji župni zbor kojega vodi časna Mila Deak je predvodio pjevanje, a vjeroučitelji su pripremili djecu koja su čitala svetopisamska čitanja, molitve vjernika i uvode misli na početku mise.

Nakon blagoslova bilo je zajedničko fotografiranje, a djeca su se posebno veselila prigodnim darovima: svakom učeniku i učenici fra Denis i s. Mila su malim poklonom zaželjeli uspješan početak školske godine. Nakon mise je u dvorani iza crkve bio i mali domjenak za učitelje.

Pogledajte još

Stablo zvanja

Gdje postoji stablo svećenika? Na kojoj njivi naći stablo sa redovnicima? U kojoj šumi pro…