Početna Novosti - Događanja u župi Započeo Seminar života u Duhu

Započeo Seminar života u Duhu

2 min read
873

U četvrtak, 28. rujna 2023. g. u crkvi sv. Ilije s početkom u 20 sati započeo je Seminar života u Duhu.

Seminar je započeo pozdravom župnika fra Denisa Šimunovića, a zatim se online uključilo još grupa iz Križevaca, Virovitice, Zagreba, Rovinja, Pule i Orebića. Sve zajedno je pozdravio voditelj Niko Rončević iz križevačke katedrale kao i sami biskup mons.  Milan Stipić koji nam je udjelio Božji blagoslov i zaželio uspjeh u duhovnom rastu.

Tečaj “ŽIVOT U DUHU” pomaže onima koji žele uspostaviti ili produbiti osobni odnos s Kristom, onima koji se žele prepustit djelovanju Duha Svetoga u svojim životima tako da mogu početi doživljavati njegovu prisutnost i mogu početi doživljavati njegovo djelovanje u njima i kroz njih. Tečaj omogućava ljudima da se potpunije pridruže Kristu da postanu dio zajednice ili grupe kršćana s kojima mogu dijeliti svoj kršćanski život i od kojih mogu dobiti podršku u tom životu te da počnu koristiti učinkovita sredstva rasta u svom odnosu s Kristom.

Nakon pozdrava uslijedilo je dvadestminutno slavljenje Boga s pjesmom koju je predvodio župni bend “Znak Jonin”, te čitanje svetopisamskih tekstova koje je pročitao fra Denis. Predavanje o Božjoj ljubavi izrekao je Niko Rončević, a zatim je uslijedio rad u grupama koji se također mnogima svidio.

Na ovom prvom susretu u crkvi sv. Ilije sudjelovalo je više od sto vjernika koji su bili ne samo iz naše župe nego i okolnih.

 

Pogledajte još

Marija Pomoćnica u presudnim trenucima

U mjesecu svibnju s posebnom radošću slavimo Blaženu Djevicu Mariju. Iako njen mjesec zapo…