Početna Župne obavijesti Župne obavijesti i raspored bogoslužja (5. do 12. studenoga)

Župne obavijesti i raspored bogoslužja (5. do 12. studenoga)

5 min read
916
  1. NEDJELJA U VREMENU KROZ GODINU

 

ČETVRTAK Blagdan posvete Lateranske bazilike!

Nakon večernje sv. mise klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

PETAK Spomendan sv. Leona Velikog – papa
SUBOTA Spomendan sv. Martin Tourski – biskup

Sv. misa u 8 sati na poseban način za sve one koji slave sv. Martina kao svog zaštitnika.

  Prva nedjelja u mjesecu! Sat vremena prije večernje sv. mise klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom za nova duhovna zvanja.

Prigoda za sv. ispovijed od 17 do 17:30 sati.

  • Ispovijed u našoj župi od ponedjeljka do petka od 17:30 do 17:55, te nedjeljom za vrijeme misa u 8 i 9:30 sati. Molimo vas da se držite ovih rasporeda za sv. ispovijed.
  • Župni ured radi prijepodne ponedjeljkom, utorkom i petkom od 10 do 12 sati, a poslijepodne ponedjeljkom i petkom od 16 do 17:30 sati. Molimo vas da dolazite u župni ured u tom periodu i ujedno da zovete na telefon u vrijeme župnog ureda. Kako sada dolaze i zovu na mobitel postalo je previše opterećavajuće. Mi ne možemo stajati samo u župnom uredu ili uz mobitel. Imamo mi i drugih obaveza. Ljudi zovu u svako doba dana i to na mobitel, tako da mi više ne znamo šta je hitno, a što nije. Mi ne možemo upisati sv. misu ili termin za vjenčanje ako nemam rokovnik koji je u župnom uredu. Pisati na papiriće ili pamtiti ne možemo, a niti hoćemo. Lako se zaboravi ili izgubi papirić. Mobitel zapravo služi za hitne slučajeve, a ne za upis sv. misa ili vjenčanja ili krštenja. Hitni slučajevi su smrt i bolest. Molimo vas da nas za svoje bolesnike ne zovete u zadnji čast kad oni ne mogu više primiti sv. pričesti ili razgovarati. Ukoliko bolesnici koji duže boluju umru bez sakramenata to ide vama na dušu što niste na vrijeme zvali svećenika. Molimo vas za razumijevanje!
  • Vjeronauk za krizmanike, predkrizmanike, prvopričesnike po redovitom rasporedu.
  • Susreti framaša, zboraša i ministranata po redovitom rasporedu.
  • Prigodom 35. obljetnice smrti Sluge Božjega o. Ante Gabrića istoimena Zaklada je tiskala monografiju njemu u čast. To je zbilja vrijedan spomen na velikana naše župe, grada i cijelog kraja. Dobro bi bilo da je imate u svojoj kući ili kao dar svojim prijateljima. Kako bi se isplatilo ovo vrijedno djelo cijena je 40 eura, a monografiju možete nabaviti i u našoj knjižnici poslije svake nedjeljne sv. mise.
  • U slijedeću nedjelju nakon večernje sv. mise bilo bilo bi svjedočenje bračnog para te blagoslov obitelji. Ujedno bi bilo i predstavljanje knjige MOJA AVANTURA S BOGOM. Autor piše o svom osobnom obraćenje i svjedočenju vjere.
  • U tijeku je branje mandarina. Sve ono što ne možete plasirati na tržište donesite u Markuze ili kod župne kuće ispred donjih sivih vrata.

Pogledajte još

Sveti Jure  

Sveti Jure (umro 303.) se slavi 23. travnja. Zaštitnik je vojnika, zaštitnik protiv kuge i…