Početna Novosti - Događanja u župi U crkvi sv. Ilije Matije G. svjedočio o besmislu i ovisnosti te smislu i slobodi u Isusu

U crkvi sv. Ilije Matije G. svjedočio o besmislu i ovisnosti te smislu i slobodi u Isusu

3 min read
1,242

U petak, 19. siječnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 19:00 sati gostovao je Matija Gorjanec iz Udruge Stijena (Zagreb) koji je kroz priču i osobno iskustvo pokušao mladima predstaviti opasnosti o ovisnostima u koje se lako upada i ujedno ponuditi odgovore kako ih izbjeći i od njih se osloboditi. Iako je bio govor o nama najpoznatijim ovisnostima (droga i alkohol) još više je Matija naglasio mnoštvo drugih ovisnosti koje i ne primjećujemo (cigarete, lubomora, ogovaranje, škrtost, psovanje, prepisivanje u školi, laganje, masturbacija, pornografija…).

Matija je govorio kako ima mnoštvo ovisnosti koje nam se čine normale i ne želimo ih iskorijeniti.

Zašto je to tako?!

Zato što je to u našoj paloj naravi, a ne želimo se vratiti u ono stanje kako nas je Bog zamislio i stvorio.

Matija je posvjedočio kako je njega iz njegovog očaja izbavio jedino dragi Bog!

Kako?! On je susreo mladića koji ga je potakao da traži pomoć od Isusa i da će mu on pomoći. Pošto je taj mladić bio uvjerljiv i nije bio osrednji u osobnosti nego drugačiji htio je i on pronaći Isusa, a to je uspio kroz svoj osobni odnos s njim. Tako je Matija sada, unatoč tome što je u invalidskim kolicima u kojima je završio jer su se on i prijatelji vozili pijani na motoru, sretan i želi pomoći drugima da ne dođu u sličnu situaciju kao on – situaciju putpune ovisnosti i životarenja.

On je pozvao mlade koji su ispunili crkvu da žive radosno svjedočeći Isusa koji nam jedini daje smisao života.

Pogledajte još

Ljetni raspored sv. misa

Od danas, tj. nedjelje 23. lipnja započinjemo s ljetnim rasporedom sv. misa koje će biti u…