Početna Novosti - Događanja u župi Akademski zbor bazilike Srca Isusova Palma pjevao u crkvi sv. Ilije

Akademski zbor bazilike Srca Isusova Palma pjevao u crkvi sv. Ilije

2 min read
1,296

Nakon večernje mise sinoć je u crkvi sv. Ilije pod ravnanjem maestra Franje Klinara nastupio Akademski zbor bazilike Srca Isusova Palma, koji je ime dobio prema zagrebačkoj Palmotićevoj ulici u kojoj se bazilika nalazi.

Goste iz Zagreba i publiku je uime organizatora pozdravio Milan Kapović, ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Metković, a član Zbora Roko Veraja iznio je kratak pregled povijesti zbora i njegova današnjega umjetničkog djelovanja.

Premda se znalo da da je riječ o iznimno kvalitetnu zboru, oni koji su ga prvi put čili uživo mogli sa u se u to uvjeriti već nakon početne pjesme Slavim te, Gospode J. S. Bacha. Slijedile su pjesme stranih i domaćih autora, poput Brucknerove Locus iste, Zajčeve Ave Maria, Klobučarove Rosite, nebesa…, a u završnome dijelu koncerta gosti su izveli nekoliko tradicionalnih hrvatskih adventskih pjesama.

Danas je AZBSI Palma sudjelovao na misi u crkvi sv. Ilije, tijekom koje je na latinskome pjevao Gounodovu Missa Brevis u C-duru te Mozartov Ave verum corpus, kao i adventske liturgijske pjesme.

tekst: www.metkovic.hr

Akademski zbor bazilike Srca Isusova Palma

 

 

Pogledajte još

Trajni zavjeti u OFS-u i proslava Gospe Lurdske

U nedjelju, 11. veljače u crkvi sv. Ilije za vrijeme sv. mise u 18 sati proslavili smo Gos…