Početna Fotogalerija Zbor i bend mladih Župe sv. Ilije održao koncert povodom 10 godina postojanja

Zbor i bend mladih Župe sv. Ilije održao koncert povodom 10 godina postojanja

4 min read
1,891

Prije točno deset godina na inicijativu fra Filipa Mimice i uz podršku tadašnjeg župnika fra Dušana Džimbega, osnovan je Zbor i bend mladih u Župi sv. Ilije kojemu je prvotni cilj bio predvoditi pjevanje na nedjeljnoj misi za mlade. Prvi nastup imali su upravo u crkvi sv. Ilije na Mali Uskrs 2008. godine.

Fra Filip Mimica i Milan Kapović 2008. godine
Fra Filip Mimica i Milan Kapović 2008. godine

Tim povodom je sinoć u prepunoj crkvi sv. Ilije u Metkoviću održan koncert duhovne glazbe Zbora i benda mladih u Župi sv. Ilije za koji su se pripremali puna dva mjeseca.

Skladno i prožeto meditativnim ozračjem naši mladi glazbenici izveli su 11 duhovnih pjesama za koje je aranžmane napisao voditelj Zbora i benda Milan Kapović. Kao solisti nastupili su Iva Tomić, Andrea Šimunović, Matija Borovac, Lucija Dragobratović i Nikola Družijanić. Tekstove iz Evanđelja čitali su Zorana Vekić i Ivan Raguž.

Među prisutnima je bio i nekadašnji metkovski župnik fra Petar Gulić koji je na poseban način bio vezan za Zbor te je naše mlade u više navrata vodio na gostovanja u druge župe, a 2011. i u Hrvatsku katoličku misiju u Münchenu.

Pred kraj koncerta Luka Brečić se u ime sadašnjih i bivših članova Zbora zahvalio dugogodišnjem voditelju Milanu Kapoviću, a Andrea Šimunović mu je uručila sliku s raspelom.

Zahvaljujem se našim mladima, a kroz Zbor ih je u ovih deset godina prošlo 70-tak, koji su dio svoga vremena i ljubavi prema glazbi i vjeri utkali u ovaj naš Zbor, kao i našim župnicima fra Dušanu, fra Petru i fra Anti koji su nas sve ovo vrijeme podržavali. Posebno se zahvaljujem svom prijatelju fra Filipu bez čije ideje i upornosti ovaj Zbor ne bi postojao, prof. Zrinki Boras i Mariju Ercegu koji nas prati od samoga početka, izjavio je Milan Kapović.

Svima se na kraju obratio župnik fra Ante Bilokapić koji je članovima Zbora čestitao 10. obljetnicu djelovanja te pozvao mlade naše župe da se uključe i budu dio Zbora mladih i benda.

Oni koji su sinoć bili na koncertu mogli su svjedočiti lijepom glazbenom ugođaju sa snažnim duhovnim, kršćanskim porukama. Publika je to osjetila i nagradila iskrenim pljeskom.

Preuzeto s portala likemetkovic.com

Pogledajte još

Blagoslov nove fratarske kuće

U subotu, 1. lipnja nakon jutarnje sv. mise koja je bila u crkvi sv. Ilije u 8 sati uslije…