Početna Blagdani Blagdan Tijelova u našoj župi

Blagdan Tijelova u našoj župi

2 min read
1,536

Jučer smo u našoj župi proslavili blagdan Tijelova.

Ovim blagdanom, ponog naziva Presveto Tijelo i Krv Kristova, želimo obnoviti svoju vjeru u osobu Isusa Krista, Bogočovjeka, koji je u određenom povijesnom času kao jedinorođeni Sin Božji postao povijesnom osobom. To je tajna njegova utjelovljenja. Bog je postao čovjekom; jedan od nas, s konkretnim tijelom, u njegovim žilama teče ljudska krv. „U svemu jednak, osim u grijehu“, reći će sveti Pavao o njemu. Tijelovo želi osobito naglasiti istinu da je Isus pravi čovjek i pravi Bog. A kao čovjek da ima tijelo kao i mi. Ljudsko je tijelo dar, a isto tako obdareno mogućnosti da se daruje i razdaje.

Tradicionalno, blagdan smo proslavili na svetim misama, a nakon večernje mise mnoštvo vjernika sudjelovalo je u Tijelovskoj procesiji. Misu i procesiju predvodio je župnik fra Ante Bilokapić. U procesiji su sudjelovali ovogodišnji prvopričesnici, a slavlje je pjesmom uveličao župni zbor te čitači koji su čitali prikladne meditativne tekstove. Prema tradiciji koja je zapisana i u Obredniku, procesija je zastala na četiri mjesta na kojima je obavljen blagoslov s Presvetim.

Kako je bilo u procesiji pogledajte u fotogaleriji sastavljenoj od fotografija preuzetih s portala metkovic.hr i likemetkovic.hr

Pogledajte još

100 obljetnica rođenja našeg župljanina i sugrađanina, don Fabijana Veraje

O stotoj obljetnici rođenja mons. Fabijana Veraje Na današnji dan, 20. siječnja 1923., u m…