Početna Blagdani FOTO/VIDEO Vazmeno bdjenje u crkvi sv. Ilije proroka

FOTO/VIDEO Vazmeno bdjenje u crkvi sv. Ilije proroka

2 min read
1,520

U tami noći novim je plamenom zapaljena vazmena svijeća, simbol Krista slavnoga koji uskršava. Krist, svjetlo čovječanstva, razgoni tmine srca i duha te osvjetljuje svakoga čovjeka koji dolazi na svijet. Uz vazmenu svijeću u Crkvi odjekuje veliki vazmeni navještaj: Krist je doista uskrsnuo, smrt nad njim nema više moći. Svojom smrću on je zauvijek pobijedio zlo i svim je ljudima podario sam Božji život, kazao je papa Benedikt XVI. u svojoj Katehezi.

 

Večeras je u župnoj crkvi sv. Ilije blagoslovom i Hvalospjevom uskrsnoj svijeći (Exultet) počelo najljepše i najbogatije bogoslužje u Crkvi, misa Vazmenoga bdjenja koju je u bez puka slavio župnik fra Ante Bilokapić. Nažalost, epidemija koronavirusa nas je spriječila da kao župna zajednica budemo prisutni tijelom, ali vjerujemo da je duh u tim trenucima bio pripravan slaviti uskrsloga Krista.

Sutra će u crkvi misa Nedjelje uskrsnuća Gospodinova koju će slaviti župnik fra Ante.

– Svima, od najmanjih do naših starijih, nemoćnih, bolesnih, osamljenih, neka Uskrsli Krist bude svjetlo,  putokaz, istina i život. Sretan Uskrs svima! –  župnik fra Ante Bilokapić u zajedništvu sa župnim vikarom fra Darijom Sinkovićem.

Pogledajte još

Sveti Jure  

Sveti Jure (umro 303.) se slavi 23. travnja. Zaštitnik je vojnika, zaštitnik protiv kuge i…