Početna Župne obavijesti Župne obavijesti – nedjelja Dobroga pastira (3. svibnja 2020.)

Župne obavijesti – nedjelja Dobroga pastira (3. svibnja 2020.)

4 min read
1,065

Draga braćo i sestre!

Raduje nas što je sazrelo vrijeme da se postupno ublažavaju mjere ograničavanja vjerskih okupljanja u vrijeme pandemije.

Proteklih tjedana smo često, osobno i obiteljski, upravljali molitve i vapaje Isusu i Majci Mariji, koja je kao zdravlje bolesnih slika sigurne nade i utjehe.  Potičemo vas da i dalje vršite djela pobožnosti i molitve naše nebeske zaštitnice da nam  pomognu biti postojanima u vjeri i da nam isprose mir duše i zdravlje tijela.

Vjerujemo da čovjeka od početka stvaranja prati i vodi Milosrdni Otac, ali i da to ne isključuje našu vjerničku odgovornost za naš život i život bližnjih. Zato vas pozivamo da u ovoj situaciji nastavite pristupati vjernički odgovorno i držite se svih uputa, kako bi sustav zdravstvene skrbi mogao i dalje funkcionirati, a mi vjernici, što je nama osobito važno, mogli nastaviti s javnim  vjerskim okupljanjima.

Tako ćemo , dragi vjernici u nedjelju, 3. svibnja – nedjelja Dobrog pastira, i molitve za duhovna zvanja slaviti u našoj župnoj zajednici sv. Ilije svete mise:

  • u 8:00 i 10:00 sati u crkvi sv. Ilije
  • u 11:00 sati ispred crkve sv. Franje na Kladi (ne ulaziti u dvorište sa automobilima!).
  • radnim danom sveta misa u crkvi sv. Ilije u 19,00 sati.

Neka se do daljnjega suzdrže od dolaska na svete mise:

  • starije i bolesne osobe;
  • osobe sa simptomima povišene tjelesne temperature, kašlja, poteškoća s disanjem, kratkog daha;
  • osobe s kroničnim bolesti srčanožilnog ili dišnog sustava, šećerne bolesti, malignih bolesti.

Za vrijeme pričesti, vjernici neka ostanu na svojim mjestima. Svećenik će sa svetom pričesti doći do svakoga. Pričest se isključivo dijeli na ruku. Nema davanja križića maloj djeci, nema pružanja znaka mira za vrijeme svete mise.

Za vrijeme svete mise neće se skupljati milostinja, a vjernici mogu ostaviti svoj prilog u prigodno postavljene košarice nakon svete mise.

Dok u ovo uskrsno vrijeme razmatramo otajstvo Kristove slavne pobjede nad smrću i nad grijehom, sjetimo se onih koji proživljavaju teške trenutke neizvjesnosti, straha i panike i budimo im blizu sa svojom molitvom, žrtvom i ljubavlju.

 

Pogledajte još

Molitve sv. Anti Padovanskom

Preporuka sv. Anti u svakoj potrebi Spomeni se, sv. Ante, da si uvijek pomagao i tješio sv…