Početna Župne obavijesti Duhovna obnova u župi: u četvrtak će biti prikazan film ‘Duh i pustinja’ iz serijala ‘The wild goose’

Duhovna obnova u župi: u četvrtak će biti prikazan film ‘Duh i pustinja’ iz serijala ‘The wild goose’

2 min read
638

U sklopu duhovne priprave za duhovnu obnovu Župe pod nazivom Vjetar Božji svaki ponedjeljak i četvrtak nakon svete mise u crkvi sv. Ilije prikazuje se serijal The wild goose (Divlja Guska), što je keltski naziv za Duha Svetoga. Obzirom da taj naziv nema neko značenje u hrvatskom jeziku činilo se na hrvatskom jeziku ovaj projekt zgodno nazvati Vjetar Božji, koji kao i Divlja Guska označava neuhvatljivost i nepredvidivost Duha Svetoga, a s druge strane ima i biblijsku osnovu. Projekt je pokrenuo fra Dave Pivonka iz Amerike.

U četvrtak, 26. studenoga, nakon večernje svete mise u crkvi sv. Ilije pogledajte 10. epizodu Duh i pustinja.

Isusa je Duh vodio u pustinju četrdeset dana, da bi ga đavao iskušavao. – Luka 4,1
Na dan kad je Isus kršten, Duh Sveti ga je pomazao.  Neposredno nakon ovog događaja Duh Sveti odvodi Isusa u pustinju. Pustinja je bila mjesto izolacije, smrti i poraza. I ne samo to. Pustinja je dio života svakog kršćanina, ali ne mora biti i mjesto očaja ili izolacije.

Duh Sveti prisutan je u pustinjama života i kad doživimo njegovu prisutnost, on mijenja naš duhovni život. Pustinja više nije mjesto koje se treba bojati, ali može biti dubok susret s Isusom.

Pogledajte još

Sv. Margarita, djevica i mučenica

17. srpnja spominje sv. Margaritu, djevicu i mučenicu. Sv. Margarita rodila se u trećem st…