Početna Blagdani FOTO Misa ponoćka u crkvi sv. Ilije

FOTO Misa ponoćka u crkvi sv. Ilije

2 min read
1,371

Večerašnjim misama je počela proslava Svetkovine rođenja Gospodina našega Isusa Krista (Božić). Ostat će zapisano u analima naše župe da ove godine tradicionalna božićna ponoćka nije bila u 24 sata, već u 18 i 20 sati, istovremeno na u Sv. Ilije i u Sv. Franje, iz dobro nam poznatih razloga. Predvodili su ih župnik fra Ante Bilokapić i župni vikar fra Darijo Sinković.

Zbog ograničenja na misama je bilo manje vjernika nego dosada, ali vjerničkoga žara nije nedostajalo. Naši zborovi nisu mogli predvoditi pjevanje tradicionalnih božićnih pjesama pa smo na misi u 20 sati to pokušali nadoknaditi snimkama božićnih pjesama koje je naš mješoviti župni zbor izveo na ponoćku 2005. godine. Uz to, ovu misu smo prenosili uživo putem župne Facebook stranice.

U svom obraćanju vjernicima fra Ante je istakao da ova nametnuta, izvanjska distanca ne smije postati distanca unutar nas samih, jer Bog ne poznaje distancu. I upravo nam to dokazuje Božić – Bog je dolazi k nama, on je u našoj blizini, on je Emanuel što znači Bog je s nama.

Sutra, na Božić, su svete mise u Sv. Ilije u 8, 9:30, 11 i 18 sati, na Dubravici u 10 sati, a u Sv. Franje u 11 sati. Misa iz crkve sv. Ilije u 11 sati će se prenositi uživo putem župne FB stranice.

Pogledajte još

Blagoslov nove fratarske kuće

U subotu, 1. lipnja nakon jutarnje sv. mise koja je bila u crkvi sv. Ilije u 8 sati uslije…