Početna Novosti - Događanja u župi Izvršena primopredaja u našoj Župi

Izvršena primopredaja u našoj Župi

2 min read
1,161

U srijedu 10. kolovoza, na blagdan sv. Lovre mučenika, izvršena je primopredaja župe između dosadašnjeg župnika fra Ante Bilokapića i novog župnika fra Denisa Šimunovića.

Na primopredaji je u ime splitsko-makarske nadbiskupije, kao delegat, nazočio neretvanski dekan don Davor Bilandžić, a u ime Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja mnp. fra Marko Mrše, provincijal.

Fra Denis je polaganjem ruku na Sveto pismo i ispovijedajući Crkveno vjerovanje dao zakletvu da će se vjerno zauzimati za provođenje nauka Katoličke crkve i vjernosti svojim zakonitim poglavarima.

Na kraju primopredaje delegat i provincijal zahvalili su fra Anti na njegovom šestogodišnjem pastoralnom djelovanju, a fra Denisu zaželljeli Božji blagoslov i vodstvo Duha Svetoga u upravljanju župom.

Fra Denis Šimunović je rođen 7. srpnja 1978. g. u Imotskom od roditelja Ante i Mirjane r. Jažić. Svoje osnovno školovanje je završio u Imotskom, a Franjevačku klasičnu gimnaziju u Sinju.

Habit je obukao na Visovcu 1997. g. , a slijedeće godine je upisao filozovsko-teološki studij koji je završio u Splitu 2004. g. 26. lipnja 2004. g. zaređen je za svećenika.

Službe:

  • 2004. –  2006. župni vikar u Šibeniku (Gospa vanka Grada)
  • 2006. – 2017. župnik u Vinjanima
  • 2017. – 2022- dušobrižnik u Kölnu (Njemačka)
  • 2022. – župnik u Metkoviću

Pogledajte još

Sv. Margarita, djevica i mučenica

17. srpnja spominje sv. Margaritu, djevicu i mučenicu. Sv. Margarita rodila se u trećem st…