Početna Frama i OFS Na susretu HKM u Bjelovaru sudjelovali i mladi iz naše Župe

Na susretu HKM u Bjelovaru sudjelovali i mladi iz naše Župe

3 min read
373

17. rujna u 01:00 sat 50 mladih iz Metkovića sastavljeno od obadvije župe, a predvođeni don Dinom, zaputilo se za Bjelovar gdje je okupilo oko 7 000 mladih iz Hrvatske, Bosne I Hercegovine, Njemačke I drugih zemalja.

Sam susret u Bjelovaru započeo je predavanjem u Ciglenoj, malom mjestu pokraj Bjelovara u crkvi sv. Šimuna i Jude Tadeja. Na predavanju smo, nakon zajedničke molitve i međusobnog upoznavanja u zajedništvu s mladima iz još dvije župe pogledali video koji nam je pomogao da shvatimo svoju pravu vrijednost i pogledamo sebe iz Božjih očiju. Potom smo krenuli prema Bjelovaru gdje smo ručali i posjetili program koji se održavao na trgu uoči samog odlaska na stadion. Imali smo priliku upoznati se sa raznim redovničkim redovima na štandovima te zaplesati sa veselom ekipom.
Nakon druženja na trgu krenuli smo u koloni prema stadionu. Tamo nas je dočekala kiša koja je pljuštala cijelo vrijeme, no ni nevrijeme nije zaustavilo tisuće mladih koji su spremno čekali u redu za ispovijed i pripremali se za svetu misu. Svetu misu predvodio je bjelovarski biskup  Vjekoslav Huzjak koji nas je ohrabrio i uputio da radosno živimo svoju vjeru ne samo na susretu nego posebno kad se vratimo u svoju svakodnevnicu. Po završetku mise, prestala je padati kiša, a mi smo nastavili slaviti Gospodina uz „Božju Pobjedu“. Poslije smo pošli u dvoranu gdje smo u ugodnom društvu sa mladima iz Splita i Stuttgarta zapjevali i zaplesali. Pjesma je trajala do dugo u noć, a sa prijeteljima iz drugih gradova oprostili smo se rano ujutro kada smo krenuli u Krašić gdje smo sudjelovali na sv. misi koju je predvoio don Dino, župski vikar u sv. Nikole. Nakon sv. mise posjetili smo kuću u kojoj je živio bl. A. Stepinac. Nakon Krašića zaputili smo se svojim kućama gdje smo sretno i stigli.

Veronika Brečić

Pogledajte još

Stablo zvanja

Gdje postoji stablo svećenika? Na kojoj njivi naći stablo sa redovnicima? U kojoj šumi pro…