Početna Blagdani Počela trodnevnica u čast sv. Franje s koncertom duhovne glazbe

Počela trodnevnica u čast sv. Franje s koncertom duhovne glazbe

2 min read
420

U trodnevlju smo koje prethodi proslavi blagdana sv. Franje Asiškoga, suzaštitnika naše župe. Ove godine obilježavamo i 40. obljetnicu izgradnje crkve na Kladi koja nosi svečevo ime.

Prvoga dana trodnevnice sv. misu u crkvi sv. Franje je predvodio fra Josip Repeša, župnik u Vrgorcu. Nakon mise je bio koncert duhovne glazbe pod nazivom Život Bogu ispjevan, a nastupili su mješoviti zbor Župe Bagalović pod ravnanjem Marije Jerković i mješoviti zbor Župe sv. Ilije Metković pod ravnanjem s. Mile Deak. Program je vodila Romana Gabrić.

Drugoga dana  trodnevnice, 2. listopada (nedjelja) u crkvi sv. Franje u 10:30 bit će krunica i molitve u čast sv. Franje. U 11 sati blagoslov novog barjaka sv. Franje kojeg će u procesiji iz crkve sv. Ilije donijeti u crkvu sv. Franje. Sv. misu predvodi fra Denis Šimunović.

Zadnjega dana trodnevnice, 3. listopada (ponedjeljak) u crkvi sv. Franje u 18:30 će biti krunice i molitve na čast sv. Franje. Sv. misu predvodi fra Darijo Sinković. Za vrijeme sv. mise biti će primanja i obećanja u našoj Frami.

U utorak, 4. listopada je proslava blagdana sv. Franje Asiškoga. U 18:30 će biti procesija i sv. misa koju će predvoditi mons. Ilija Janjić, kotorski biskup u miru.

Pogledajte još

Stablo zvanja

Gdje postoji stablo svećenika? Na kojoj njivi naći stablo sa redovnicima? U kojoj šumi pro…