Početna Frama i OFS Naši framaši sudjelovali na Područnom susretu u Imotskom

Naši framaši sudjelovali na Područnom susretu u Imotskom

3 min read
507

U subotu, 22. listopada dvanaest članova Frame Metković u ranim jutarnjim satima mini busom se zaputilo iz Metkovića u Imotski na Područni susret framaša iz Splitsko – dubrovačkog područja. Ovaj susret održao se nakon dužeg vremena, a naša Frama je napokon sudjelovala na jednom ovakvom susretu gdje smo zapravo bili jedini s dubrovačkog područja koje smo kao takvi trebali predstaviti.

Dan smo započeli u 9 sati uvodnim predavanjem o temi “Obnoviti sve u Kristu”. Međusobno smo se bolje upoznali kroz radionice gdje je svaka grupa imala svoj zadatak. Neki su osmišljavali zabavan program, drugi su oslikavali svoj framaški put, neki planirali zajedničku interakciju kroz godinu s drugom Framom ili pak izmijenjivali stihove poznatih hitova u duhovne pjesme. Iza prezentacija imali smo ručak te slobodno vrijeme za obilazak grada, dok su predsjednici Frama imali skupštinu te razgovarali o problemima i prijedlozima unutar svog bratstva.

Zatim smo imali svjedočanstva framaša te iza toga prigodnu ispovijed uz molitvu Gospoine krunice. Sam susret smo završili svetom misom koja je bila vrhunac.

U 18 sati smo se puni dojmova s pjesmom i molitvom zaputili u naš Metković.

Nadamo se da ćemo se ponovno naći u ovakvom društvu jer smo stekli puno prijateljstava te je za sve nas ovo bilo predivno iskustvo.

Veliko hvala našem duhovnom asistentu i župniku fra Denisu koji je ispunio naše želje da upoznamo druge Frame i omogućio nam ovaj izlet.

Hvala domaćinima iz Frame Imotski te i svim ostalim Framama koje su bili s nama na ovom susretu te nas obogatili.
Do sljedećeg susreta, mir i dobro!

Korina

Pogledajte još

Sveti Jure  

Sveti Jure (umro 303.) se slavi 23. travnja. Zaštitnik je vojnika, zaštitnik protiv kuge i…