Početna Fotogalerija Framaško duhovno – rekreacijsko druženje

Framaško duhovno – rekreacijsko druženje

3 min read
1,511

U ponedjeljak, 31. listopada dvadesetak framaša i njihovih simpatizera okupilo se na duhovno – rekreacijski susret koji je započeo na glavnom trgu u Metkoviću.

Susret je započeo točno u podne kad smo na zvuk zvona sa zvonika sv. Ilije pozdravili Gospu.

Predvođeni fra Denisom, duhovnim asistentom frame Metković, zaputili smo se biciklima i romobilima do crkve sv. Franje gdje nas je dočekao fra Marko Pudar, naš novi đakon koji je predmolio križni put.  

Nakon kraće stanke i odmora zaputili smo se prema Dubravici i crkvi sv. Ante gdje nas je dočekala duža stanka u kojoj smo zbilja uživali.

Tu nas je dočekao Josip Kiridžija s ćevapima i lepinjama. Okrijepivši svoje tijelo naše druženje se nastavilo pjesmom koju je na gitari pratio Jakov Šaravanja.

Uz ovako druženje brzo je došlo vrijeme za Krunicu Božanskog milosrđa koju je predvodila Hanna Rodin i Tomislav Kiridžija. Tu su neki iskoristili priliku za sv. ispovijed, ali vrijeme je nastavilo prolaziti sve brže i brže. Zato smo se svojim biciklima i romobilima zaputili u crkvu sv. Ilije gdje smo se u 17:30 priključili molitvi Gospine krunice. Oni koji se nisu uspjeli ispovjediti u svetištu sv. Ante iskoristili su tu milost u crkvi sv. Ilije gdje je na raspolaganju bio don Mato Brečić i fra Darijo Sinković.

U 18:00 sati sv. misu je predvodio župnik fra Denis uz koncelebraciju s don Matom i fra Markom, a nakon sv. mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Poslije sv. mise naši framaši su nastavili svoje druženje u framašnici kod župne kuće, a rastanak je uslijedio tek iza 21:00 sat s iskustvom zajedništva u vjeri, molitvi i rekreaciji.

 

Mladi, pridružite nam se drugi put!

Susreti frame redovito se održavaju petkom u 19:45 sati u dvorani kod župne kuće.

 

FDŠ

Pogledajte još

Stablo zvanja

Gdje postoji stablo svećenika? Na kojoj njivi naći stablo sa redovnicima? U kojoj šumi pro…