Početna Duhovna misao Molitva za Vukovar

Molitva za Vukovar

2 min read
467

Molitvu je 17. listopada 2006. na Ovčari kod Vukovara predmolio kardinal Josip Bozanić.

Bože, neizmjerna Ljubavi!

Sazdao si čovjeka na svoju sliku.

I kad se grijehom od tebe udaljio, nisi mu uskratio svoga milosrđa već si ga obasipao blagoslovom svoga saveza te naposljetku učinio da svim ljudima u Kristu zasine Put, Istina i Život.

Pogledaj na nas, i udijeli nam snagu Duha Svetoga: da istinski prihvaćamo Evanđelje i nepodijeljena srca nasljedujemo put tvoje ljubavi.

Ratna su nas stradanja duboko ranila.

I kad smo zdvajali, s pouzdanjem smo molili: da nam u vihoru rata ne prestane svijetliti spasenje i tvoja zapovijed Ljubavi.

 

Ovdje (na Ovčari) i na svim mjestima gdje smo stradavali, zahvaljujemo ti za milost kršćanskog svjedočenja u našem narodu- za brojna junačka srca malih i velikih, srca pastira i vjernika laika, znanih i neznanih – u kojima nije prevladala mržnja, već je, unatoč kušnjama, u njima pobjeđivala utjeha vjere i snaga tvoje ljubavi.

Gospodine, bez prestanka nas nadahnjuj svojom ljubavi!

Jedino ona će nam pokazivati pravi put – kako nam je zahvalno cijeniti žrtvom stečenu slobodu i kako nam je iskrenim opraštanjem čistiti duh; kako nam je pružati ruke na pomirenje i, ištući od tebe mudrost, graditi istinski mir.

Po Kristu, Gospodinu našem.

Amen. Kardinal Josip Bozanić

Pogledajte još

Sv. Margarita, djevica i mučenica

17. srpnja spominje sv. Margaritu, djevicu i mučenicu. Sv. Margarita rodila se u trećem st…