Početna Fotogalerija Hodočašće bl. Mariji Propetog Isusa Petković

Hodočašće bl. Mariji Propetog Isusa Petković

2 min read
1,019

Župa sv. Ilije Proroka organizirala je 26. studenoga hodočašće u Blato na Korčuli u svetište bl. Marije Propetog Isusa Petković.

Polazak je bio od sportske dvorane u 8 sati dvama autobusima u kojima su svoja mjesta pronašli hodočasnici ne samo iz župe sv. Ilije nego i iz šireg neretvanskog kraja, a predvodili su ih fra Marko Pudar, đakon, i fra Denis Šimunović, župnik.

Vožnja Pelješkim mostom i poluotokom Pelješac, a zatim trajektom do Korčule učinila je put zanimljivijim, a molitva još bržim tako da nam je putovanje do Blata veoma brzo prošlo.

U svetištu bl. Marije Propetog Isusa Petković dočekale su nas sestre s osvježenjem, ali i upoznavanjem sa samim svetištem, životom Blaženice i povijesti Družbe.

Nakon prigode za ispovijed uslijedila je sv. misa koju je predvodio fra Denis dok je fra Marko đakonirao. Oko oltara posluživao je i pjevanje predvodio sjemeništarac Tomislav Kiridžija.

Poslije sv. mise uslijedio je posjet muzeju, a zatim i župnoj crkvi Svih svetih gdje nas je dočekao župnik don Željko Kovačević koji nas je upoznao s povijesti i znamenitostima Župe, Crkve i Grada.

Nakon duhovne okrjepe uslijedio je put prema Korčuli čijom smo ljepotom iznenađeni. Neki su uspjeli doći u pravi trenutak te posjetiti katedralu sv. Marka dok su drugi samo izvana vidjeli znamenitosti poput katedrale, kuće Marka Pola, crkve, ulice i bedeme.

Povratak kući također je bio brz i lijep jer smo ga ispunili molitvom i pjesmom.

FDŠ

 

Pogledajte još

Sveti Jure  

Sveti Jure (umro 303.) se slavi 23. travnja. Zaštitnik je vojnika, zaštitnik protiv kuge i…