Početna Blagdani Proslava Svijećnice (Prikazanja Gospodinova) u našoj župi

Proslava Svijećnice (Prikazanja Gospodinova) u našoj župi

2 min read
457

Danas je blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu koji se u puku još zove i Svijećnica po blagoslovu svijeća, što nas podsjeća na riječi starca Šimuna koje se odnose na Isusa Krista: svjetlost na prosvijetljene naroda (Lk 2, 32) .

Jutarnje sv. mise su bile 6:30 u Sv. Ilije i u 9:30 Sv. Franje na Kladi. 

Svečano misno slavlje koje je predvodio župnik fra Denis Šimunić u crkvi sv. Ilije je bilo je u 18 sati, a prethodio mu blagoslov svijeća i procesija s upaljenim svijećama oko crkve. Pjevanje je animirao župni bend mladih Znak Jonin.

– Uz poziv na osobno posvećenje svakoga od nas dragom Bogu poziv Župnika je bilo da to učinimo poput jednostavnih ljudi starca Šimuna koji je pravedan i bogobojazan i u takvom stavu i načinu života iščekivao je Spasitelja, a proročica Ana postom i molitvom. Zahvaljujući njihovoj poniznosti i bogobojaznosti, odnosno, postu i molitvi uspjeli su zarobiti milost da su sretnu Gospodina, kazao je fra Denis u propovijedi.

Nakon sv. mise je uslijedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim  Sakramentom i molitva za duhovna zvanja čime je obilježen i Dan posvećenoga života kojega je 1997. ustanovio papa Ivan Pavao II.

Pogledajte još

Najavljujemo tijelovsku procesiju

Na svetkovinu Tijelova – Svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove! Sv. mise u crk…