Početna Župne obavijesti Župne obavijesti i raposred bogoslužja (26. veljače do 5. ožujka)

Župne obavijesti i raposred bogoslužja (26. veljače do 5. ožujka)

2 min read
722

Kroz korizmu petkom u crkvi sv. Franje biti će pobožnost križnog puta s početkom u 16:30 sati, a nakon pobožnosti sv. misa. U crkvi sv. Ilije križni put počinje u 17:15 sati, a u 18 sati sv. misa.

Nedjeljom križni put u crkvi sv. Ilije u 17:15 sati.

 

Ovaj tjedan započinju i proljetne kvatre. Proljetne kvatre su posvećene pokori i obraćenju i počinju u prvom korizmenom tjednu. Na taj način nas Crkva još jačim glasom poziva na obraćenje… Svatko je sklon padovima, pa nas, u ovom vremenu, Crkva poziva na poboljšanje. Zašto ne iskoristiti priliku za novi početak već pri početku godine? Prvi korizmeni tjedan je cijeli posvećen molitvi, postu i pokori, a na poseban način srijeda, petak i subota.

 

Ove subote je druga subota od njih pet koje su posvećene Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Sv. misa u crkvi sv. Ilije u 8 sati, a u 7:30 Gospina krunica te prigoda za ispovijed već od 7:15 sati.

Poslije sv. mise biti će klanjanje za duhovna zvanja.

 

Ove subote, tj. 4. ožujka u samostanu časnih sestara održava se duhovna obnova za djevojke neretvanskog dekanata. Duhovna obnova počinje u 9 sati i traje do 18 sati, a tema je „Milosti je čas“. Sve zainteresirane djevojke neka se prijave s. Mili.

Na ovu duhovnu obnovu može doći svaka djevojka iz 7. i 8. razreda koja bi htjela upoznati napredovati u vjeri, molitvi, zajedništvu, novim prijateljstvima i ujedno upoznati i život časnih sestara.

Pogledajte još

Sveti Jure  

Sveti Jure (umro 303.) se slavi 23. travnja. Zaštitnik je vojnika, zaštitnik protiv kuge i…