Početna Fotogalerija Hodočašće u Mariju Bistricu, Krašić i Karlovac

Hodočašće u Mariju Bistricu, Krašić i Karlovac

3 min read
1,241

Nakon trodnevne korizmene duhovne obnove koju je u našoj župi predvodio fra Ante Vučković, 50 vjernika krenulo je u petak, 24. veljače u ponoći od sportske dvorane prema Mariji Bistrici. Nakon sedam sati vožnje stigli smo na svoje odredište gdje smo okrijepili svoja tjelesa. Već u 9 sati započela je pobožnost križnoga puta koju je od postaje do postaje predvodio fra Denis. Ni kiša nas nije uspjela spr

iječiti u razmišljanjima kroz postaje koje su pratile život bl. Alojza Stepinca. Poslije ove pobožnosti mnogi su se ispovjedili u crkvi gdje su u 11 sati sudjelovali u sv. misi koju je predvodio rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke prečasni Domagoj Matešević.

Nakon duhovne okrepe uslijedila je nabavka uspomena na ovo Svetište.

U 14 sati stigli smo u Krašić gdje nam je dobrodošlicu zaželio župnik i upravitelj velečasni Ivan Vučak. On je kroz propovijed u sv. misi koju je predvodio fra Denis upoznao sve nazočne sa životom bl. A. Stepinca, svetištem i spomen kućom koju smo nakon sv. mise i posjetili. 

Nepredviđeno, ali providnosno, posjetili smo i Hrvatsko nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. Iako se nismo najavili ipak se tu pukim slučajem, a možda i čudom, našao rektor Svetišta mons. Antun Sente koji nas je upoznao sa Svetištem i onim što se događa u njemu, na poseban način svake srijede. Naime, svake srijede osim molitava u čast sv. Josipa postoji po jedno svjedočanstvo čuda po zagovoru sv. Josipa.

Nakon ovog Svetišta u kojem smo zajednički izmolili litanije sv. Josipa te molitve njemu na čast zaputili smo se prema Metkoviću.

Kroz molitvu, pjesmu i druženje brzo je prošao put i već smo malo iza ponoći stigli na svoje odredište.

FDŠ

 

Pogledajte još

Ljetni raspored sv. misa

Od danas, tj. nedjelje 23. lipnja započinjemo s ljetnim rasporedom sv. misa koje će biti u…