Početna Najave Papa Franjo pozvao na obnovu posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu 25. ožujka

Papa Franjo pozvao na obnovu posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu 25. ožujka

4 min read
388

Papa Franjo pozvao je katolike da svake godine 25. ožujka obnove čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Ovaj Papin poziv izvršit će se u našoj Župi u subotu na svečanoj sv. misi u 8 sati.

Papa Franjo pozvao je katolike da svake godine 25. ožujka obnove čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu. Na svetkovinu Blagovijesti u subotu se obilježava godina dana otkako je papa Franjo molitvom za mir u svijetu posvetio Rusiju i Ukrajinu Blaženoj Djevici Mariji u bazilici svetog Petra.

Na kraju opće audijencije 22. ožujka Papa je podsjetio na svoj povijesni čin posvete i pozvao župne zajednice i molitvene skupine da svake godine obnavljaju marijansku posvetu. „U subotu će biti svetkovina Navještenja Gospodinova, a naše misli se vraćaju na 25. ožujka prošle godine kada smo u zajedništvu sa svim biskupima svijeta posvetili Crkvu i čovječanstvo, posebno Rusiju i Ukrajinu, Bezgrješnom Srcu Marijinu. Naime, početkom ožujka prošle godine, biskupi latinskog obreda poslali su pismo Papi, zatraživši od njega da “javno izvrši čin posvećenja Ukrajine i Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu, kako je zatražila Blažena Djevica u Fatimi”. Radi se o događaju iz 1917. kada se Gospa ukazala troje malih pastira u tom portugalskom mjestu, povjerivši im pritom tzv. Fatimsku tajnu u kojoj se traži posveta Rusije. Već su kroz prošlo i ovo stoljeće različiti pape u više navrata nakon ukazanja u Fatimi cijeli svijet posvetili Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Papa Franjo je prošle godine odlučio ponovo izvršiti čin posvete u zajedništvu sa sveopćom Crkvom. Stoga je sve pozvao da mu se na Blagovijest, 25. ožujka 2022. pridruže u molitvi za mir i prestanak rata u Ukrajini. Bilo je to mjesec dana nakon ruske sveobuhvatne invazije na Ukrajinu. “Nemojmo se umoriti povjeravajući stvar mira Kraljici mira”, rekao je. „Stoga želim pozvati sve vjernike i zajednice, a posebno molitvene skupine, da svakog 25. ožujka obnove čin posvete Gospi, kako bi nas ona, Majka, sve čuvala u jedinstvu i miru.“ Papa Franjo također je pozvao ljude da ne zaborave moliti za “mučeničku Ukrajinu, koja toliko pati”.

 

Preuzeto s: hkm.hr

 

Pogledajte još

Molitve sv. Anti Padovanskom

Preporuka sv. Anti u svakoj potrebi Spomeni se, sv. Ante, da si uvijek pomagao i tješio sv…