Početna Duhovna misao Veliko svjedočanstvo o vrijednosti sv. Mise

Veliko svjedočanstvo o vrijednosti sv. Mise

4 min read
401

Ovo je istiniti događaj, svjedočanstvo o vrijednosti svete mise koje je za Crkvu ispričala sestra Catalene iz Južne Amerike, a ostale osobe koje su prisustvovale tom događaju su također svjedoci o istinitosti svjedočanstva.

 

“U jednu mesnicu u Luxemburgu ušla je starija siromašna žena i zamolila komadić mesa. Rekla je da nema čime platiti. Uz nju je stajao, hladan na njenu molbu, čuvar mesnice. Mesar je upitao gospodu čime će platiti komadić mesa. Žena je mirno odgovorila: “Novaca nemam, ali prikazat ću za Vas jednu svetu Misu.” Oba muškarca, bezvjerci, podrugljivo su se nasmijali. Mesar je kroz smijeh odgovorio: “Dogovoreno! Idite u crkvu na Misu, a ja ću Vama dati toliko mesa koliko vrijedi ta Vaša misa!”

Žena je mirno izišla iz trgovine i otišla u crkvu. Nakon nekog vremena vratila se i predala mesaru listić papira na kojem je pisalo: “Prikazala sam za Vas jednu svetu Misu.” Mesar je stavio na jednu stranu vage taj papirić, a na drugu stranu jednu kost kako bi se ženi narugao. Kazaljka na vagi nije se pomakla niti za gram. Zatim je stavio i komad mesa i opet ništa. Mesar je maknuo papirić i utegom ispitao ispravnost vage. Sve je bilo u redu. Ponovo je stavio papirić na jednu, a veliku šunku na drugu stranu vage. Ni ovog puta kazaljka se nije pomakla. Vidjevši ovo, mesar se uozbiljio. Shvatio je da nema dovoljno mesa u mesnici kojim bi mogao ispuniti svoje nepromišljeno obećanje, ali je shvatio i to da se s Bogom ne valja izrugivati.

Darovao je ženi sve što je stavio na vagu i obećao joj da će ubuduće svakoga dana moći dobiti komadić mesa besplatno.

Tog se dana mesar obratio. Čuvar mesnice bio je moj otac. Nakon tog događaja i on se obratio. Gotovo svakodnevno s velikom poniznošću sudjelovao je na svetoj misi. I nas djecu poticao je da često, sabrano, s vjerom i pouzdanjem pohađamo euharistijska Otajstva. Rezultat takvog odgoja bio je taj da su, osim mene, još dva moja brata postali svećenici.”

Svjedočanstvo je odobreno od strane katoličke crkve.

 

Pogledajte još

Marija Pomoćnica u presudnim trenucima

U mjesecu svibnju s posebnom radošću slavimo Blaženu Djevicu Mariju. Iako njen mjesec zapo…