Početna Fotogalerija Naš dječji zbor sudjelovao na „Zlatnoj Harfi”

Naš dječji zbor sudjelovao na „Zlatnoj Harfi”

3 min read
623

Nakon više od 25 godina naš dječji zbor je konačno sudjelovao na susretu dječjih zborova koji se zove “Zlatna harfa”.

Ovogodišnja “Zlatna Harfa” održala se u subotu, 22. travnja u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića koje se nalazi u crkvi sv. Frane u Šibeniku.

Naš dječji zbor predvođen zborovođom s. Milom Deak i župnikom fra Denisom Šimunovićem te nekoliko ministranata i roditelja u ranim jutarnjim satima krenuo je s dva autobusa u Šibenik na susret na kojem se okupilo 11 zborova.

Sve je počelo sv. misom u 11 sati koju su je predvodio rektor Sjemeništa preč. Matija Pavlaković, a koncelebrirali su povjerenik za „Zlatnu harfu“ fra Stipica Grgat, gvardijan i rektor Svetišta fra Josip Ivanović i pristigli svećenici.

Nakon sv. mise uslijedio je nastup zborova.

Pod ravnanjem s. Mile Deak i orguljaškom pratnjom Anite Bebić naš dječji zbor je izveo pjesme: Kirie eleison (fra Stipica Grgat) i U čast sv. Nikoli Taveliću (Živko Ključe i s. Vilma).

Ne samo što je naš zbor ostavio dojam svojim pjevanjem nego svojom brojnošću. Čak je sudjelovalo 69 djece iz naše Župe, a sveukupno je bilo 345 sudionika.

Ovogodišnja tema je „Divan je Bog u svetima svojim“, a za uzore su postavljeni sv. Nikola Tavelić i bl. Marija Propetog Isusa Petković.

Po završetku susreta svi su zborovi dobili priznanje koje su preuzeli najmanji iz našeg zbora.

Nakon smotre zborova posjetili smo znamenitosti Šibenika, a nezaobilazne su bile i trgovine suvenirima.

S lijepim iskustvom ovog druženja sretno smo se vratili u Metković.

FDŠ

 

Pogledajte još

Stablo zvanja

Gdje postoji stablo svećenika? Na kojoj njivi naći stablo sa redovnicima? U kojoj šumi pro…