Početna Fotogalerija Naši framaši na Međupodručnom hodočašću u Međugorju

Naši framaši na Međupodručnom hodočašću u Međugorju

3 min read
578

U subotnje jutro, 22. travnja četrnaest članova naše frame Metković krenulo je u Međugorje na Međupodručno hodočašće Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područja. Za oba područja ovaj susret bio je velika stvar jer je našoj Nebeskoj Majci došlo oko 150 framaša iz raznih dalmatinskih gradova (Sinj, Šibenik, Drniš, Split, Imotski, Dubrovnik, Metković). 

Nakon okupljanja svi smo se zajedno u pjesmi, molitvi i duhovnom razmatranju uputili na Podbrdo – brdo ukazanja. Otajstva krunice molila su se na razne nakane, a i svatko je trebao izabrati jednu svoju nakanu za koju će prikazati ovaj susret. Po dolasku do Gospinog kipa proveli smo vrijeme u molitvi. Ručak smo iskoristili za upoznavanje drugih framaša te okrjepu i odmor. 

Zatim smo otišli u dvorac na svjedočanstvo kod Patrika i Nensi koji su se obratili od svog nemoralnog života pročitavši jednu Gospinu poruku te prodali sve što su imali od svog života u Kanadi i došli živjeti u Međugorje. 

Tijekom slobodnog vremena svi skupa smo otišli na piće te ponešto i prigrizli. Uslijedili su misa i klanjanje, a prije polaska otišli smo i do Isusovog kipa, a neki su iskoristili i prigodu za ispovijed. Jedan redak iz misnog čitanja učinio se zaista prikladnim za opisati radost ove subote:,,Ovo je dan što ga učini Gospodin, kličimo i radujmo se njemu!” 

Tako se naš predivan dan u Međugorju priveo kraju, pozdravili smo se s ostalim framašima (pred kojima je bio nešto duži put kućama), još se malo podružili i krenuli natrag u Metković. 

Kako bolje prikazati naš doživljaj današnjeg dana nego izjavom našeg framaša na kraju istog: ,,Iskreno, ja bih živio u Međugorju!” 

Bogu hvala na ovako predivno provedenom danu te na svim bratstvima frama i područnom vijeću bez kojih ništa ne bi bilo kao što jest. Hvala i našoj Majci Mariji i svetom Franji što su nas cijeli dan pratili svojim zagovorom!

Mir i dobro!

Anđa A.

 

 

Pogledajte još

Molitve sv. Anti Padovanskom

Preporuka sv. Anti u svakoj potrebi Spomeni se, sv. Ante, da si uvijek pomagao i tješio sv…