Početna Novosti - Događanja u župi U našoj Župi gostovali članovi zajednice “Mondo Nuovo”

U našoj Župi gostovali članovi zajednice “Mondo Nuovo”

2 min read
336

Naša župa je u nedjelju 23. travnja ugostila članove zajednice “Mondo Nuovo”.

Oni su na kraju sv. misa u crkvi sv. Ilije i sv. Franje dali svoja svjedočanstva kako su upali u ovisnos i kako su se izliječili ili su još uvijek na putu izliječenja te pozvali sve one koji imaju problema s ovisnostima da im se jave.

Ispred crkava su prodavali svoje suvenire i nabožne predmete koje sami izrađuju i od čije se prodaje najviše uzdržavaju.

 

Terapijska zajednica «Mondo Nuovo» postoji od 1979 . godine. Osnovana je u Italiji, u blizini grada Civitavecchia, gdje se i nalazi upravno sjedište. Zajednica ima osam kuća u Italiji i jednu u Hrvatskoj koja se nalazi u Nuniću, 50-ak kilometara od Šibenika. Bavi se prvenstveno problemom ovisnosti, a na usluzi je svima koji na bilo koji način pate.

Terapijska zajednica Mondo Nuovo u sklopu svoga rehabilitacijsko-terapeutskoga programa veliku pažnju pridonosi i odnosima unutar obitelji. Tako osim samoga ovisnika koji uđe u zajednicu, naši terapeuti razgovaraju i sa svim ostalim članovima njegove obitelji (roditelji, supruge, braća, sestre…) u našim savjetovalištima.

Pogledajte još

Stablo zvanja

Gdje postoji stablo svećenika? Na kojoj njivi naći stablo sa redovnicima? U kojoj šumi pro…