Početna Fotogalerija Naši zboraši na izletu u Šibeniku i Sinju

Naši zboraši na izletu u Šibeniku i Sinju

3 min read
1,189

Prvog dana mjeseca svibnja članovi Velikog župnog zbora posjetili Šibenik i Sinj.

Polazak je bio autobusom u jutarnjim satima. Poslovica: „Po jutru se poznaje dan“ potvrdila se u našem slučaju. Od samog početka se vidjelo kako su svi bili posebno raspoloženi. Prvo naše odredište bio je Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića koje se nalazi u crkvi sv. Frane u Šibeniku. Sa životom sv. Nikole, crkvom i samostanom upoznao nas je fra Augustin Koridić. Ove godine samostan sv. Frane u Šibeniku slavi 800. obljetnicu franjevačke prisutnosti, 700. obljetnice sadašnjega samostana (unutar nekadašnjih gradskih zidina) i 600. obljetnice posvete crkve.

Nakon ovog Svetišta prošetali smo rivom te ubrzo došli kod katedrale koju smo razgledali i u kojoj je zbor otpjevao dvije Gospine pjesme. Zaputivši se kroz kale stigosmo na Poljanu i pred gradske zidine s pogledom na dva prekrasna parka i crkvu Gospe vanka Grada u kojoj nam je dobrodošlicu zaželio župnik fra Ante Udovičić koji nas je upoznao s jednim važnim duhovnim centrom ovog Grada. Nakon Šibenika zaputili smo u Vrpolje gdje smo okrijepili svoje tijelo. Tu nas je došao pozdraviti župnik i dekan don Ante Omazić koji nas je upoznao i sa svetištem Velike Gospe. Nakon ovih ljepota šibenskog kraja zaputili smo se u Sinj gdje smo prisustvovali na sv. misi. U Sinju nas je pozdravio župnik fra Antonio Mravak, nekadašnji đakon u Metkoviću, zatim gvardijan fra Marinko Vukman, a sa samostanskim muzejem nas je upoznao fra Mirko Marić.

Ovo lijepo druženje koje je organizirao fra Denis i s. Mila zapravo je nagrada za trud koji su naši zboraši uložili kako bi sva liturgijska slavlja u našoj Župi bila što svečanija i ljepša.

 

Pogledajte još

Sv. Margarita, djevica i mučenica

17. srpnja spominje sv. Margaritu, djevicu i mučenicu. Sv. Margarita rodila se u trećem st…