Početna Duhovna misao Samo jedna trećina katolika vjeruje u Isusovu stvarnu prisutnost u euharistiji iako postoje i znanstveni dokazi

Samo jedna trećina katolika vjeruje u Isusovu stvarnu prisutnost u euharistiji iako postoje i znanstveni dokazi

6 min read
415

Rezultati istraživanja krvarećih hostija su nevjerojatni

Nakon što je Pew Research 2019. objavio anketu u kojoj se navodi da samo jedna trećina svih katolika vjeruje u stvarnu Kristovu prisutnost u euharistiji, došlo je do probuđenja. Naime, ta vjera u Prisutnost je temelj onoga što odvaja katolike od svih drugih kršćanskih denominacija; mi smo ti koji potpuno vjerujemo u riječi koje je Isus izgovorio tijekom Posljednje večere i želio je da to čudo ponavljamo na svakoj misi. Dr. Franco Serafini, istaknuti kardiolog i autor, otkriva znanost iza euharistije i pruža dokaze drugih znanstvenika o istraživanju pet vodećih euharistijskih čuda. ‘Kardiolog ispituje Isusa: zapanjujuća znanost iza euharistijskih čuda’, knjiga dr. Franca Serafinija, pokazuje nam da je znanost stvarna i da se njome može dokazati čak i postojanje Boga.

Izravno iz srca

Jedno od najfascinantnijih otkrića u proučavanju euharistijskih čuda je vrsta tkiva. U tim čudima Euharistija ne sadrži samo krv, već i tkivo koje je dio srca. Ne kože, pluća ili želuca, već srca. U normalnim ‘ljudskim’ uvjetima te stanice degradiraju nakon smrti osobe, ali u svakom od euharistijskih čuda stanice ostaju ‘žive’ i cijele. Također, tijekom određenih stresova primjenjenih na tijelo mogu se zapravo promijeniti stanice srca, što je često povezano s “ekstremnom fizičkom, emocionalnom i duhovnom patnjom u širem nemedicinskom smislu. Nevjerojatno, ti se znakovi patnje još uvijek mogu cijeniti i razlikovati.”

Njegova krv

Nakon “normalnih” testova krvi koje svi radimo na našim godišnjim pregledima, krv je pokazala nekoga s ekstremnom dehidracijom (što bi moglo biti zbog lošeg skladištenja s vremenom), ali zanimljivo je da je Lancianova krv u normalnom stanju, rasponima, što znači da je čovjek dobrog zdravlja u pogledu imunološkog sustava i metabolizma proteina. Pronađene su i bijele krvne stanice koje se otapaju u roku od nekoliko sati nakon smrti. Postojali su i limfociti, koji se nalaze u krvotoku kao “odgovor na značajne stresne podražaje”.

Krvna grupa

Postoje tri krvne grupe, A, B i O, a postoji i AB grupa. Na svakom od uzoraka koji su proučavani iz čuda, sve su krvne grupe AB, grupe koju ima samo 1-5% populacije. Također postoji pozitivna ili negativna Rh krvna grupa, a svi ispitani uzorci su AB Rh-negativni. “Podsjetit ću čitatelja da je 15 posto svih ljudskih bića Rh negativno. Nakon izračuna, samo 0,75 posto svih ljudskih bića je AB negativno.” Zbog toga bi bilo iznimno teško lažirati ta čuda jer su sva ista izuzetno rijetke krvne grupe.

Geni

Vrlo složena tema, ali nekoliko jednostavnih činjenica: U istraženim čudima nije postojao Y kromosom koji se slaže uz čudesno začeće Krista. DNK iz autentičnih euharistijskih čuda pokazuje “normalan” DNK ljudskim muškarcima, a polovica njegovih kromosoma potječe od njegove Majke Marije.

Iako su složeni i detaljni, općenit je zaključak da moramo još puno proučavati i istraživati, ali to moramo učiniti koristeći znanost i vjeru, kaže autor. Je li ovo dokaz koji trebamo da konačno povjerujemo u stvarnu prisutnost? U konačnici svi sami trebamo odlučiti je li euharistija Isusovo tijelo, a vino sadrži njegovu Krv, ali uz pomoć znanosti i moderne tehnologije, korak smo bliže utvrđivanju autentičnosti tih čuda.

Preuzeto s: dnevno.hr

Pogledajte još

Sveti Jure  

Sveti Jure (umro 303.) se slavi 23. travnja. Zaštitnik je vojnika, zaštitnik protiv kuge i…