Početna Fotogalerija Naši ministranti sudjelovali na provincijskom susretu ministranta

Naši ministranti sudjelovali na provincijskom susretu ministranta

3 min read
509

U Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom u subotu 27. svibnja održan je provincijski susret na kojem je sudjelovalo više od 300 ministranata.

Iz naše župe na ovom susretu sudjelovalo je 40 ministranata koji su vođeni župnikom fra Denisom u 7:30 autobusom krenuli iz Metkovića prema Imotskom. Do cilja smo brzo došli jer smo vrijeme ispunili molitvom Gospine krunice i međusobnu priču i još bolje upoznavanje.

Okupljanje ministranata započelo je u 9:30 u dvorištu ispred crkve. Tu nas je dočekao metkovac fra Perica Maslać koji je u ime Provincije bio glavni organizator ovog susreta. Od velike pomoći bili su mu franjevački bogoslovi iz Splita i postulanti iz Imotskog.

U 10:00 sati procesijom je započelo euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Zoran Kutleša, imotski gvardijan i župnik te vikar Provincije, uz koncelebraciju još dvanaestorice svećenika.

Poslije sv. mise uslijedio je kviz znanja u OŠ Virgila Perića dok je za to vrijeme u crkvi održan prigodni program i svjedočanstvo za ostale ministrante.

Naši ministranti sv. Ilije ovog puta su osvojili 2. mjesto iz kviza znanja (Ivan Majčica, Andrija Petrov i braća Jakov, Josip i Luka Granić), dok je druga ekipa iz sv. Franje osvojila 7. mjesto.

Poslije kviza bio je objed za sve ministrante, a potom nogometni turnir u kojem su se ogledale dvije ekipe iz naše župe ( sv. Ilija i sv. Franjo) no nismo imali uspjeha kao u kvizu.

Nakon rashlade sladoledom posjetili smo nekoliko znamenitosti grada Imotskog (nogometni stadion Gospin Dolac, tvrđavu Topana i Modro jezero).

Mnogima je bilo vrlo važno da uz pehar i medalje koje su osvojili naši ministranti mogu svojim kućama ponijeti još pokoji suvenir koji će ih podsjećati na ovaj lijepi susret.

Po povratku kući neki su čak „istrošili grlo“ jer su snažno pjevali i veselili se. Nije nedostajalo ni viceva koje su ministranti pričali na mikrofon. Mnogima je bilo žao što je vrijeme tako brzo prošlo, ali smo bili sretni jer smo se sretno vratili s još jednim prekrasnim doživljajem.

FDŠ

Pogledajte još

Najavljujemo tijelovsku procesiju

Na svetkovinu Tijelova – Svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove! Sv. mise u crk…