Početna Fotogalerija Naša Župa bogatija za 16-oricu novih ministranata

Naša Župa bogatija za 16-oricu novih ministranata

2 min read
1,031

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva, 4. lipnja naša Župa je postala bogatija za šesnaestoricu novih ministranata koje je na sv. misi u 9:30 primio župnik fra Denis Šimunović.

Oni su u svečanom ophodu u društvu „starih“ ministranata ušli u crkvu, noseći na svojim rukama ministrantska odijela, pasce i križeve koje je na početku sv. mise blagoslovio župnik. On ih je tada predstavio župnoj zajednici a oni su se odazvali služiti oko oltara, te su obećali da će svima biti na primjer i poticaj. Nakon što su novi ministranti obukli ministrantske haljine župnik je nad njima zazvao Božji blagoslov.

U drugom dijelu sv. mise, nakon homilije i vjerovanja, ministranti su kao vanjski znak svoje službe oltaru iz svećenikove ruke primili Bibliju, svijećnjak i kadionik.

Za vrijeme sv. mise pjevao je Dječji zbor naše Župe pod vodstvom s. Mile Deak.

Novi ministranti su: Nedo Mihael Družijanjić, Mihael Galov, Mateo Grmoja, Toni Jeramaz, Josip Jerković, Nedo Josić, Mario Ketini, Matej Kević, Mate Kević, Ivan Krstičević, Ivan Mandić, Ivan Musulin, Roko Obradović, Pavo Prce, Nikola Romić i Ilija Vukša.

Pogledajte još

Najavljujemo tijelovsku procesiju

Na svetkovinu Tijelova – Svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove! Sv. mise u crk…