Početna Hodočašća Na hodočašću Gospi u Sinj

Na hodočašću Gospi u Sinj

3 min read
765

Iako je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja bilo dosta kišovito ipak je tridesetak hrabrih krenulo na hodočašće Gospi u Sinj.

Naše odredište je bilo svetište čudotvorne Gospe gdje su se neki najprije ispovjedili, a zatim smo svi zajedno u 10:30 sati sudjelovali na svečanoj sv. misi koju je predvodio sinjski župnik fra Antonio Mravak, uz koncelebraciju sa sinjskim gvardijanom fra Marinkom Vukmanom, fra Denisom i još trojicom svećenika.

Nakon sv. mise fra Antonio, koji je u Metkoviću vršio svoju đakonsku službu, rado se susreo s našim hodočasnicima te ih još bolje upoznao sa svetištem i čudotvornom Gospom čijom je intervencijom Sinj 1715. oslobođen od Turaka.

Kako je vrijeme bilo promjenjivo i kišovito odlučili smo se umjesto penjanja na Stari grad posjetiti Imotski i tako oko 15:30 dođosmo u Imotski gdje se posebno slavi Gospa od Anđela kao zaštitnica Grada i Imotske krajine koja je 1717. oslobođena od Turaka.

Posjetili smo i razgledali crkvu sv. Franje koja ima dosta sličnosti sa crkvom sv. Ilije.

Obje su napravljene u sličnom vremenskom perijodu. Glavni oltar napravljen je u istoj radionici Bilinić u Splitu kao i propovjedaonica koja je napravljena u Tirolu.

Nakon razgledavanja crkve posjetili smo i franjevački muzej. Stepenicama preko Tinovog trga stigli smo do Topane – tvrđave u kojoj se nalazi crkva Gospe od Anđela. Kako nas je kiša omela uspjeli smo malo baciti pogled na nogometni stadion Gospin dolac i Modro jezero. Pomalo mokri, ali radosni i ispunjeni dojmovima vratili smo se sretno u Metković.

 

 

Pogledajte još

Marija Pomoćnica u presudnim trenucima

U mjesecu svibnju s posebnom radošću slavimo Blaženu Djevicu Mariju. Iako njen mjesec zapo…