Početna Župne obavijesti Župne obavijesti i raspored bogoslužja (8. do 15. listopada)

Župne obavijesti i raspored bogoslužja (8. do 15. listopada)

3 min read
926
ČETVRTAK Nakon večernje sv. mise klanjanje pred Presvetim Oltarskim  Sakramentom

 

  • Kroz mjesec listopad preporučamo zajedničku obiteljsku molitvu Gospine krunice, ako ne možete cijelu onda barem jednu deseticu.
  • Vjeronauk za krizmanike, predkrizmanike, prvopričesnike po redovitom rasporedu.
  • Zborovi po redovitom rasporedu imaju probe pjevanja, a ministranti svi zajedno svoj susret kod sportske dvorane u 9 sati.
  • Započeli smo rad s čitačima. Molimo sve one koji bi željeli čitati na sv. misama da dođu u utorak u crkvi sv. Ilije u 18 sati kako bi uz tumačenje riječi Božje i kako je navijestiti mogli imati što ljepše i uređenije čitanje.
  • Započeli su susreti naših framaša. Pozivamo sve one koji bi im se htjeli pridružiti da to mogu učiniti, a susreti su petkom u 20 sati u dvorani pokraj župne kuće.
  • U slijedeću nedjelju članovi OFS-a imaju svoj susret u dvorani iza crkve sv. Ilije u 16 sati. Ako se netko želi uključiti to može učiniti svojim dolaskom na sam susret.
  • U slijedeću nedjelju na kraju večernje sv. mise sastanak s predkrizmanicima i njihovim roditeljima.
  • Zaručnički tečaj u našoj župi održava se u crkvi sv. Franje od 9. – 12. listopada u 20 sati.

Napovijedi:

Ženi se Jure Lončar, sin Dragana i Nade r. Čirijak. Mladić je iz Tinja i uzima za ženu Veroniku Jurković, kći Joze i Zdenke r. Papac. Djevojka je iz naše župe gdje će vjenčanje biti 14. listopada.

Ženi se Andrej Raič, sin Đure i Nade r. Komazin. Mladić je iz naše župe i uzima za ženu Lucijanu Marčinko, kći p. Ivana i Marice r. Maslać. Djevojka je iz Neuma gdje će vjenčanje biti 15. listopada.

 

Preminuo je fra Mario Jurišić, koji je bio župnik u Metkoviću od 1969. – 1974. Sprovod će biti u ponedjeljak u samostanu u Zastrogu u 15 sati.

Pogledajte još

Sveti Jure  

Sveti Jure (umro 303.) se slavi 23. travnja. Zaštitnik je vojnika, zaštitnik protiv kuge i…