Početna Frama i OFS Završio projekt “72 sata bez kompromisa”

Završio projekt “72 sata bez kompromisa”

2 min read
472

U gradu Metkoviću pri župi sv. Ilije već šestu godina održava se međunarodni volonterski projekt “72 sata bez  kompromisa”, koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.

Projekt se provodi u devet europskih zemalja, Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta.

U Metkoviću, od samog početka, organizira Franjevačka mladež koja okuplja srednjoškolce s dobrom voljom koji stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti. 

Ove godine 39 mladih volontiralo je po cijelom gradu, od rodne kuće oca Ante Gabrića i Udruge Leptirići, do gradskog staračkog doma, dječjeg vrtića Leut te postora oko župne kuće. 

Dok su jedni volontirali u petak, drugi su nastavili u subotu, a sve je završilo večernjom sv. misom na kojoj su mladi čitali te predvodili Gospinu krunicu.

Veliko hvala svim volonterima, organizacijskom timu, te svim sponzorima (Pizzeria Milano, Pizzeria Marino, Fast food Lion, Fast food Ham Ham, Piterija Dragi) ništa ne bi bilo moguće bez vas! Do sljedeće godine, mir i dobro! ♥

 

 

Pogledajte još

Sv. Margarita, djevica i mučenica

17. srpnja spominje sv. Margaritu, djevicu i mučenicu. Sv. Margarita rodila se u trećem st…