Početna Novosti - Događanja u župi Sestre Služavke Malog Isusa proslavile 133 g. utemeljenja Družbe i 111 g. od dolaska u Metković

Sestre Služavke Malog Isusa proslavile 133 g. utemeljenja Družbe i 111 g. od dolaska u Metković

2 min read
573

U utorak, 24. listopada Družba sestara Služavki Malog Isusa u Metkoviću svečano je proslavila dan utemeljenja svoje Družbe sv. misom u samostanskoj kapelici koju je u 6:30 predvodio župnik fra Denis Šimunović koji je izrekao prigodnu propovijed o utemeljenju Družbe, njihovom apostolatu i žrtvi, te progonima koja su uslijedila od bezbožničke komunističke ideologije i vlasti koja je sestrama sve oduzela, a zatim ih maltretirali i ponižavali, a na poseban način u BiH odakle su ih u potpunosti prognali. Do dana današnjega mnoge zgrade i zamlje sestrama nikada nisu vraćene pa čak ni u našem Metkoviću.

Ovoj proslavi 133. rođendana utemeljenja Družbe i 111 g. od dolaska u Metković pridružili su se i Prijatelji Malog Isusa kao i ostali vjernici koji su se nakon sv. mise nastavili družiti u samostanskom blagovalištu uz prigodni domjenak.

Svim našim sestrama koje borave u samostanu Sv. Obitelji u Metkoviću kao i Prijateljima Malog Isusa iskrene čestitke.

Ujedno sestrama i velika zahvala za sve ono što su od svog dolaska u Metković u ovih 111 godina učinile za župu sv. Ilije i ovaj narod.

 

FDŠ

Pogledajte još

Najavljujemo tijelovsku procesiju

Na svetkovinu Tijelova – Svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove! Sv. mise u crk…