Početna Župne obavijesti Župne obavijesti i raspored bogoslužja (26. 11. do 3. 12.)

Župne obavijesti i raspored bogoslužja (26. 11. do 3. 12.)

5 min read
1,448

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU i SVETKOVINA KRISTA KRALJA

 

PONEDJELJAK Spomendan sv. Franje Antuna Fasania – prezbiter
UTORAK Spomendan sv. Jakova Markijskog – prezbiter
SRIJEDA Svi sveti franjevačkog reda
ČETVRTAK Blagdan sv. Andrije – apostol

Nakon večernje sv. mise klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

PETAK 3. petak u nizu od devet prvih petaka! Prije sv. mise krunica Srca Isusova i devetnica!
 • Danas je svetkovina Krista Kralja. Nakon sv. mise u 11 sati biti će izložen Presveti Oltarski Sakramenat sve do večernje sv. mise koja je u 18 sati.
 • Ujedno će biti otvorena i izložba o euharistijskim čudima koja je sakupio bl. Carlo Acutis koji je s 15 godina preminuo od leukemije, ali s 10 godina se počeo baviti prikupljanjem euharistijskih čuda diljem svijeta. Sada ova izložba kruži po župama u HR i BiH i biti će kod nas sve do slijedeće nedjelje.
 • Danas je upis sv. misa u dvorani iza crkve od 7 do 12 sati i od 17 do 19 sati. Oni koji su preminuli kroz 2023. biti će upisani na godišnjicu na večernjoj sv. misi ili ako nema večernje onda na jutarnjoj, ali obitelj treba doći potvrditi da li želi tu sv. misu. Ukoliko ne potvrde smatrat ćemo da im to nije važno pa sv. misa neće biti odslužena. Na žalost mnogi samo upišu sv. misu za svoje pokojne i uopće ne dođu na nju, a preko 120 je onih koji uopće nisu dali svoj dar za sv. misu. Možete upisati samo dvije sv. mise po obitelji jer je vas previše, a termina premalo.
 • U slijedeću nedjelju počinje došašće. Nedjeljna sv. misa u 6.30 neće biti u sv. Ilije nego u kapeli časnih sestara ne samo zbog bolesnih sestara nego i svih onih koji su stari i ne mogu doći u crkvu sv. Ilije u kojoj će kroz došašće biti sv. mise zornice u 6 sati.
 • Iza prve nedjelje došašća započinje blagoslov obitelji u starom dijelu Metkovića kao i prošle godine. Raspored imate na oglasnoj ploči i na web stranici.
 • Ukoliko imate starije i bolesne koji ne mogu ići u crkvu, a žele se ispovijedati prijavite ih što prije. Nemojte nas zadnji tjedan zvati za ispovijed bolesnika jer će tada biti velika ispovijed po župama i nećemo moći doći tako da odgovornost pada na vas ukoliko mi ne dođemo.
 • Kroz došašće župni ured neće raditi poslijepodne zbog blagoslova obitelji i ispovijedanja.
 • Vjeronauk za krizmanike, predkrizmanike, prvopričesnike po redovitom rasporedu.
 • Susreti framaša, zboraša i ministranata po redovitom rasporedu.
 • Ukoliko netko ne može plasirati na tržište svoje mandarine neka ih donese kod Markuze ili kod župne kuće ispred donjih sivih vrata. Unaprijed zahvaljujemo!

Pogledajte još

Priča iz života o. Ante Gabrića

Djevojčica i najsretniji čovjek na svijetu! Kako mi je sitan i bijedan izgledao čitav svij…