Početna Novosti - Događanja u župi Otovrena međunarodna izložba “Euharistijska čuda svijeta”

Otovrena međunarodna izložba “Euharistijska čuda svijeta”

6 min read
589

U crkvi sv. Ilije u 12 sati otvorena je međunarodna izložba “Euharistijska čuda svijeta” koja su povezana s bl. Carlom Acutisom koja kruži po cijelom svijetu, a već je bila u mnogim župama na pet kontinenata.

Izložbu je otvorio župnik fra Denis Šimunović kako bi što više vjernicima približio Isusovu stvarnu prisutnost u euharistiji.

Sve do prve nedjelje došašća ova izložba moći će se pogledati prije večernje sv. mise.

O poznatim svjetskim euharistijskim čudima svjedoče izrađeni panoi, a na hrvatski jezik, sa suradnicima, prevela ih je Marija Boras. Replika izložbe u BiH u vlasništvu je OFS-a Suho Polje na čelu s duhovnim asistentom don Antom Ledićem.

U sklopu ove izložbe u našoj crkvi nalaze se i relikvije bl. Carla Acutisa.

Želja prevoditelja i priređivača ove jedinstvene izložbe u povijesti Katoličke Crkve je da ona pridonese porastu štovanja euharistije i u hrvatskom narodu, kao što je to proizvela u dušama stotina tisuća vjernika po cijelomu svijetu dokle je izložba sa svojom porukom već stigla i dalje nastavlja dolaziti.

Carlo je nazvan  “Božjim influencerom”, a njegovo je tijelo sačuvano i predstavljeno javnosti.

Inače je i prvi blaženik koji ima profil na Facebooku, preko kojeg je svjedočio svoju duboku vjeru.

Carlo je bio običan dječak, ali je svojim znanjem pomagao župama izraditi svoje internetske stranice, potom je kreirao internetsku izložbu o vjerskim čudima iz cijelog svijeta. Dok je noću obilazio beskućnike, svaki je dan išao na mise i darivao džeparac katoličkim dobrotvornim organizacijama.

 

Umro je 12. listopada 2006. godine u dobi od 15 godina zahvaćen iznenadnom bolešću, leukemijom.

Kada bi ga liječnik upitao kako se osjeća, odgovorio bi: ”Ima ljudi koji više trpe od mene!”

Odsad će se svake godine 12. listopada u Vatikanu služiti misa zadušnica u njegovo sjećanje.

Bio je obuzet svetim Franjom te gradom Asizom, gdje je provodio svoje praznike.

Najavio je da će njegovo cjelovito tijelo biti trajno izloženo na štovanje u staklenom sarkofagu.

Carlo Acutis, ili kako ga nazivaju cyber svetac, bio je običan, jednostavan mladić koji je ljubio Isusa svim srcem, majku Mariju i mnoge svece, a volio se koristiti računalom te su mu društvene mreže bile premoćno oružje za svjedočiti svoju vjeru u Isusa. Velika ljubav bilo mu je dokumentiranje svjetskih euharistijskih čuda, što je također postavio na internet nekoliko mjeseci prije svoje smrti.

Asiški biskup Domenico Sorrentino otvorio je u srijedu 2. lipnja, nakon večernje mise, grob blaženog Carla Acutisa u crkvi sv. Marije Velike u Asizu te najavio da će njegovo tijelo biti trajno izloženo na štovanje. U nasljeđe nam je ostavio ovu izložbu o euharistijskim čudima kojoj je cilj potvrditi vjeru u stvarnu prisutnost Tijela i Krvi Gospodinove u euharistiji, koju je nazvao svojom autocestom prema nebu. Znao je ponavljati strastveno da je Krist prisutan u Presvetom Sakramentu na isti način na koji je bio i prije 2000 godina u vrijeme apostola.

 

Zadnja fotografija – oni koji su postavljali izložbu!

Pogledajte još

Ljetni raspored sv. misa

Od danas, tj. nedjelje 23. lipnja započinjemo s ljetnim rasporedom sv. misa koje će biti u…