Početna Župne obavijesti Župne obavijesti i raspored bogoslužja (od 21. do 28. siječnja 2024.)

Župne obavijesti i raspored bogoslužja (od 21. do 28. siječnja 2024.)

4 min read
898

3. NEDJELJA KROZ GODINU

 

SRIJEDA Spomendan sv. Franje Saleškog biskupa i crkvenog naučitelja.
ČETVRTAK Blagdan obraćenja sv. Pavla apostola – molitva za jedinstvo kršćana.

Klanjanje pred Presvetim nakon večernje sv. mise.

PETAK Spomendan sv. Timoteja i Tita biskupa.
  • Zbog zainteresiranosti za predstavu „Pravilnik za brak“ njena ponovna izvedba biti će danas u GKS-u Metković s početkom u 19 i 30 sati. Ulaz je slobodan!
  • 25. siječnja klanjanje pred Presvetim u kapeli časnih sestara od 7 do 17 sati.
  • Vjeronauk za krizmanike, predkrizmanike, prvopričesnike, ministrantski, frama i probe pjevanja po redovitom rasporedu.
  • U srijedu je druga srijeda u čast sv. Josipu. Devetnica i krunica u čast sv. Josipu započinju u 17:30 sati, a propovijedana sv. misa u 18 sati.
  • U svaku zadnju subotu u mjesecu u crkvi sv. Ilije sv. misa u 8 sati za sve bolesnke iz naše župe.
  • Naša župa je organizirala je hodočašće u Svetu zemlju između 2. do 9. travnja 2024. g., ali smo od njega odustali zbog rata. Sada imamo alternativu da u istom terminu za 1110 eura hodočastimo u Fatimu Santiago de Compastela s istom putničkom agencijom. Prednost na ovo hodočašće imaju oni koji su se prijavili za Svetu zemlju, ali trebaju se javiti što prije da znamo hoće li ići ili ne. Oni koji odustanu, a uplatili su novac za hodočašće, trebaju naglasiti taj podatak kako bi novac dobili natrag. Oni koji žele ići u Fatimu i Santiago trebaju potpisati novi ugovor i poslati ga što prije te izvršiti uplatu do 10. veljače. Ukoliko ima novih zainteresiranih mogu se prijaviti, ali će biti na listi čekanja i ukoliko bude mjesta javit ćemo im se.
  • 2. veljače u Splitu, u Velikoj dvorani Gripe održat veliki humanitarni koncert ‘Srce za Ugandu’ na kojem će nastupiti najpoznatija imena duhovne glazbe u Hrvatskoj poput Vanesse Mioč, fra Marina Karačića, sestara Palić, sestara Ramljak i zbora Mihovil. Nagovor će predvoditi don Ivan Zovko, a kao poseban gost, koncertu će se pridružiti i Dražen Zečić. Važno je naglasiti da je koncert u potpunosti humanitarnog karaktera te sav prihod od koncerta ide isključivo za potrebe izgradnje nove misije u Ugandi.

Pogledajte još

Molitve sv. Anti Padovanskom

Preporuka sv. Anti u svakoj potrebi Spomeni se, sv. Ante, da si uvijek pomagao i tješio sv…