Početna Hodočašća Hodočašće u Fatimu i Santiago de Compostela

Hodočašće u Fatimu i Santiago de Compostela

11 min read
2,028

Župa sv. Ilije organizira hodočašće u Fatimu i Santiago de Compostela u vremenu od 2. do 9. travnja 2024.

Ima još mjesta i mogu se prijaviti ne samo iz župe sv. Ilije nego i iz drugih župa.

Oni koji su zainteresirani neka se prijave kod fra Denisa do najkasnije 10. veljače na broj mobitela 099 216 1855.

Najvjerojatnije ćemo organizirati prijevoz autobusom iz Metkovića do aerodroma u Dubrovniku i obrnuto.

 

  1. DAN: utorak, 2.4.2024: DUBROVNIK – LISABON – FATIMA

Okupljanje grupe na aerodromu u Dubrovniku dva sata prije leta. Let u 16.45 sati. Slijetanje u Munchen u 18.20 sati. Let iz Munchena u 19.25 sati. Dolazak u Lisabon u 21.40 sati. Transfer autobusom do Fatime. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

  1. DAN: srijeda, 3.4.2024. FATIMA

Doručak. Cjelodnevni hodočasnički program u svetištu u Fatimi – mjestu ukazanja BDM 1917. godine djeci, pastirima iz obližnjeg sela. Majka Marija ih je zamolila da na tom mjest sagrade kapelicu, danas središnji dio Svetišta. Uz hodočašćenje mjestima vezanima uz život malih vidioca: Franje, Jacinte i Lucije razmišljat ćemo o čudesnim Božjim zahvatima u povijesti i u životima pojedinaca. Sveta misa. Križni put u predivnoj prirodi te posjet Aljustrela – sela gdje su vidioci rođeni i razgled rodnih kuća vidioca. Razgled svetišta, bazilike, Berlinskog zida. Večera. Krunica u kapelici ukazanja. Nakon večere sudjelovanje u večernjoj procesiji. Noćenje.

 

  1. DAN: četvrtak, 4.4.2024. BATALHA – ALCOBACA – NAZARE – FATIMA

Doručak. Sveta misa. Odlazak autobusom do Batalha-e gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Svete Marije od Pobjede. Slijedi Alcobaca i posjet velebnoj gotičkoj Marijinoj crkvi i samostanu. Obje su dio UNESCOVE svjetske baštine. Nastavak vožnje do Nazare-a, tipičnog ribarskog sela na obali Atlantika u kojem se nalazi jedno od najstarijih svetišta Portugala crkva Gospe od Nazarea. Povratak u Fatimu. Večera.

Sudjelovanje u večernjem molitvenom programu i procesiji. Noćenje.

 

4.DAN: petak, 5.4.2024. FATIMA – BRAGA – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Vožnja do Barge, svetištu Dobrog Isusa (Bom Jesus do Monte), glasovitog hodočasničkog mjesta Portugala još od davne 1722. od kad postoji Sveti put koji vodi do barokne bazilike na vrhu brda s kojeg puca pogled na grad Bragu- nekdašnje biskupijsko sjedište Portugala. Sveta misa. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak prema Španjolskoj -Santiagu de Compostelli, jednom od tri najvažnija kršćanska hodočasnička mjesta u povijesti (uz Jeruzalem i Rim). Milijuni ljudi kroz povijest, posebice kroz srednji vijek, kročili su starim hodočasničkim putovima sanjajući Santiago. Sv. Jakov postao je apostol Iberskog poluotoka i zaštitnik Španjolske. Smještaj u hotelu i večera. Večernja šetnja gradom. Noćenje.

 

  1. DAN: subota, 6.4.2024. SANTIAGO DE COMPOSTELA – COIMBRE – PORTO – FATIMA

Doručak. Sveta misa. Slobodno jutarnje vrijeme za razgled grada i kupovinu suvenira. Tu se nalazi katedrala sv. Jakova, kripta s tijelom svetog Jakova i relikvije koji sadrže originalni komadić sv. Križa. Odlazak prema Coimbreu – nekdašnjem rimskom Aeiminiu, a danas gradu studenata s jednim od najznačajnijih sveučilišta u Europi. U tom gradu studirao je i sv. Antun Padovanski, te se nalazi i samostan karmelićanki u kojem je boravila sestra Lucija sve do svoje smrti. Šetnja gradom.  Vožnja prema šarmantnom gradu na Atlanskom oceanu Portu, smještenom na rijeci Duoro. To je grad vina, nakon Lisabona, drugi najveći grad u Portugalu. Slobodno vrijeme za ručak, a potom povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

  1. DAN: nedjelja, 7.4.2024. FATIMA – LISABON

Doručak. Vožnja do Lisabona. Panoramski razgled glavnog grada Portugala još od 12 stoljeća: Samostan Mosteiro dos Jeronimos, Toranj Belem, Statua Krista Kralja. Šetnja do katedrale i crkve San Antonio a Se sagrađene na mjestu gdje je rođen sv. Antun Padovanski. Sveta misa. Slobodno vrijeme u glavnom gradu Portugala za ručak u prekrasnoj ulici Rua Augusta i na glavnom gradskom trgu Rossio. Slobodno vrijeme za obilazak Lisabona. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

 

  1. DAN: ponedjeljak, 8.4.2024. FATIMA – LISABON – DUBROVNIK

Transfer do zračne luke Lisabon i povratak prema Dubrovniku. Let iz Lisabona u 06.25 sati. Let preko Munchena. Let iz Munchena u 14.30 sati. Povratak u Dubrovnik u 15.55 sati.

 

O bilo kojoj mogućoj promjeni putnici će u najkraćem roku biti obaviješteni.

Avio prijevoznik na ovom hodočašću su Lufthansa (LH)

 

UKUPNA CIJENA HODOČAŠĆA: 1110 eura sa svim pristojbama

Cijeli iznos treba biti uplaćen zaključno s 10.02.2024. godine

 

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom po programu s uključenom predanom prtljagom prema propisima kompanije,

– sve pristojbe,

– autobus u Porutugalu i Španjolskoj po programu

– smještaj na bazi dvokrevetne sobe u kvalitetnim hotelima sa 4* na bazi 6 polupansiona (doručak, večera) 5 dana u Fatimi i 1 dan u Santiago de Compostelu.

Sve ostalo kako je navedeno u programu, organizacija, jamčevina i vodstvo.

Nadoplata za jednokrevetnu sobu je 240 eura.

 

Cijena ne uključuje:

– prijevoz do zračne luke pri dolasku u Dubrovniku i pri povratku
– nošenje kovčega u hotelima
– piće uz objed te ono što po dogovoru dodatno naručimo
– putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od rizika otkazivanja putovanja (ono se dogovara posebno s agencijom i to je potrebno napomenuti prilikom prijave).

Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

 

Za putovanje vrijedi valjana putovnica ili osobna karta. Aranžman je izrađen na bazi 50 putnika.

  • sveta misa: svaki dan u jednom od navedenih mjesta

Hodočašće organizira putnička agencija „Magdala” u pratnji svećenika iz Hrvatske.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa. Za neke je stavke moguć dogovor.

Za detaljne informacije i rezervacije: nazovite nas na 091/949-8854 (radnim danom 8 – 16 sati) ili se javite e-poštom na: info@magdala.hr

Ono što vam nije jasno nazovite agenciju!

 

Svaki putnik dužan je dostaviti Ugovor o putovanju.

https://www.magdala.hr/images/downloads/MAGDALA-UGOVOR-O-PUTOVANJU.pdf

 

Pogledajte još

Priča iz života o. Ante Gabrića

Djevojčica i najsretniji čovjek na svijetu! Kako mi je sitan i bijedan izgledao čitav svij…