Početna Frama i OFS Područno hodočašće OFS-a i Frame

Područno hodočašće OFS-a i Frame

5 min read
753

Prvoga dana svibnja, posebno posvećena Gospi i njezinu zaručniku sv. Josipu  Radniku, naše mjesno bratstvo „Blaženoga Alojzija Stepinca“ iz Metkovića hodočastilo je sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću u Zakučac kod Omiša. Razlog hodočašću bio je susret Franjevačkog svjetovnog reda splitsko – dubrovačkoga područja „Sv. Leopolda Bogdana Mandića“ kojemu je nazočilo dvjestotinjak braće i sestara.

Susret je započeo molitvom franjevačke krunice, sedam radosti Blažene Djevice Marije s nakanom za za mir u svijetu, u obiteljima i u Crkvi, te molitvama sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću. Tijekom krunice mnogi su pristupili sakramentu sv. ispovijedi.

Prije euharistijskoga slavlja dobrodošlicu su nam poželjeli sestra Mila Šuto (područna ministra) i fra Frano Doljanin, OFS, duhovni asistent MB “Gospe od Karmela” u Omišu.

U 10:30 sati započeko je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Denis Šimunović, OFS, duhovni asistent MB “Bl. A. Stepinac” u Metkoviću. U koncelebraciji su bili područni duhovni asistenti fra Frano Doljanin, OFS, MB “Gospe od Karmela” iz Omiša i fra Josip Vrdoljak, TOR, MB „Sv. Obitelj“ iz Splita. Za vrijeme sv. mise đakonirao je fra Šimun Suton.

U propovijedi je fra Denis  istaknuo kako možemo živjeti po Božjim zakonima i donositi plodove, jedino ako smo čvrsto povezani s Isusom poput sv. Franje Asiškoga koji je zadobio “stigme” i sv. Leopolda Bogdana Mandića. Imali su mnoštvo križeva preko koji su se suobličavali s Isusom patnikom koji ih proslavio u vječnosti.

Nakon završena euharistijskog slavlja nastavljeno je druženje uz okrepu u franjevačkom samostanu Gospe od Karmela u Omišu. Ugostila su nas braća i sestre iz MB “Gospe od Karmela”.

Poslije tjelesne, ponovno duhovna okrepa od 14 sati. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom predvodio je fra Denis Šimunović, a krunicu Božanskog milosrđa sestra Mila Šuto, OFS, područna ministra.

Na kraju  hodočašća i druženja, sestra Mila Šuto i fra Frano Doljanin zahvalili su svim sudionicima i poželjeli im sretan povratak njihovim domovima.

Nakon šetnje kroz Omiš i  prigode za kavicu, nastavili smo prema  svetištu “Gospe Lurdske” u Vepricu.  Našoj smo Nebeskoj Majčici  ispjevali pjesmu i uputili  molitve uz  Večernju iz Božanskog časoslova. 

Posebnu su nam radost učinili braća i sestre iz MB „Mala Braća“ iz Dubrovnika i MB „Gospa Snježna“ iz Cavtata koji su nam se pridružili u autobusu.

Prepuni dojmova, vrijeme u autobusu ispunili smo zajedničkom molitvom i pjesmom.

Gle, kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti!

 FDŠ

Pogledajte još

Ljetni raspored sv. misa

Od danas, tj. nedjelje 23. lipnja započinjemo s ljetnim rasporedom sv. misa koje će biti u…