Početna Hodočašća Hodočašće sv. Josipu u Karlovac i bl. A. Stepincu u Krašić

Hodočašće sv. Josipu u Karlovac i bl. A. Stepincu u Krašić

2 min read
739

U subotu, 4. svibnja u ranim jutarnjim satima jedan autobus vjernika predvođen župnikom fra Denisom krenuo je na hodočašće sv. Josipu u Karlovac i bl. A. Stepincu u Krašić.

U Karlovcu nas je dočekao rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antun Senta koji nas je upoznao sa svetištem. Za vrijeme sv. mise koju je u 11 sati predvodio fra Denis mons. Antun nas je upoznao s osobom sv. Josipa, a na poseban način s milostima i čudesima koja su se dogodila u svetištu po njegovom zagovoru. Nakon sv. mise okrijepili smo se svojim sendvičima i popili kavu s kojom nas je počastio mons. Antun. U međuvremenu smo iskoristili priliku i nabavili suvenire i „dali sv. misu“ pa smo se zaputili u Nacionalno svetište bl. A. Stepinca u Krašiću gdje nas je dočekao vlč. Ivan Vučak koji nas je upoznao sa svetištem i našim dragim Blaženikom. Nakon molitve u crkvi mogli smo razgledati i Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca, staru župnu kuću.

Iako nije bilo planirano ipak smo uspjeli posjetiti grkokatoličku crkvu Blagovijesti u selu Pribiću koje je u neposrednoj blizini Krašića. Crkva je podignuta je 1911. godine na umjetnom otočiću, no iznutra je dovršena tek 1942. godine. Otočić je okružen jezercem, a do crkve preko njega vodi kameni most.

Oko 16 sati uputili smo se svojim kućama. Molitvom i pjesmo ispunili smo vrijeme u autobusu tako da je put prošao brzo i u ugodnom druženju.

FDŠ

 

 

Pogledajte još

Ljetni raspored sv. misa

Od danas, tj. nedjelje 23. lipnja započinjemo s ljetnim rasporedom sv. misa koje će biti u…