Početna Duhovna misao Prvi petak u mjesecu: pet molitvi Presvetom Srcu Isusovu koje vrijedi naučiti

Prvi petak u mjesecu: pet molitvi Presvetom Srcu Isusovu koje vrijedi naučiti

3 min read
669

Molitva sv. Gertrude:

Pozdravljam te, o srce Isusovo, Ti si živi izvor vječnoga života, neizmjerno božansko blago, goruća vatra ljubavi. Ti si mjesto moga počinka; Ti si moja utvrda i zaštita. O moj Spasitelju, zapali moje srce gorućom ljubavlju, kojom je Tvoje Božansko Srce ispunjeno. Udijeli mi milost i daj da Tvoja volja bude moja, a moja uvijek Tvoja, da svaka Tvoja želja bude pravilo svih mojih težnja i čitava moga djelovanja. Amen.

Molitva zahvalnosti srcu Isusovu:

Gospodine, ti zaslužuješ svaku čast i slavu, jer je tvoja ljubav savršena i tvoje srce uzvišeno. Zahvaljujem ti na sve blagoslove i milosti koje si mi udijelio. Iako nisam dostojan, molim te da nikad uzaludno ne trošim darove koje si mi dao niti da zaboravim na tvoju ljubav koja izlazi iz tvog svetog srca. Srce Isusovo, obožavam te. Srce Isusovo, slavim te. Srce Isusovo, zahvaljujem ti. Amen

Molitva srcu Isusovu za nutarnji mir:

Presveto srce Isusovo, udijeli mir mojoj duši i pomozi mi da se oslobodim od (izreci nakanu). Stavljam sve svoje brige i strahove u ranu tvoga Presvetog Srca i podlažem se tvojoj savršenoj volji, koja zna što je za mene najbolje. Dovoljna mi je samo tvoja ljubav i njoj se predajem. Želim ti biti odan i vjerovati tvojoj riječi. Amen

Molitva srcu Isusovu sv. Marije Margarete Alacoque:

Presveto srce Isusovo, kojem je nemoguće ne suosjećati se s nevoljnicima, sažali se nad nama, jadnim grešnicima, i podari nam milost koju tražimo od tebe po Žalosnom i Bezgrešnom srcu Marijinu, tvoje i naše nježne majke.

Molitva bl. Miguela Proa:

Gospodine, vjerujem u tebe, ali osnaži moju vjeru. Srce Isusovo, volim te, ali povećaj moju ljubav. Srce Isusovo, vjerujem ti, ali daj veću snagu mom povjerenju. Srce Isusovo, dajem ti svoje srce, ali molim te da ga privučeš k sebi da se nikada od tebe ne odvoji. Srce Isusovo, sav sam tvoj, ali pobrini se za moje obećanje kako bi ga mogao vršiti pa čak i po cijenu svoga života.

 

Pogledajte još

Ljetni raspored sv. misa

Od danas, tj. nedjelje 23. lipnja započinjemo s ljetnim rasporedom sv. misa koje će biti u…