Početna Duhovna misao Žena ima samo jednu grešku

Žena ima samo jednu grešku

4 min read
863

Kada je Bog pravio ženu, došao je do 6. dana, radeći prekovremeno.

Došao je anđeo i pitao ga: “Zašto trošiš tako puno vremena na nju?“; Bog odgovara: Jesi li ti vidio sta sam joj sve dao, specifikaciju prema kojoj je oblikujem.“ Ona mora znati prati, ali ne smije biti od plastike; treba imati više od 200 pokretnih zglobova, svi moraju imati mogućnost za promjenu i još da ima krilo za najmanje 4 djece… ali u isto vrijeme da ima poljubac, koji može izliječiti sve, od ozlijeđenog koljena do slomljenog srca, i da radi sa samo dvije ruke.

Anđeo se približio i dotaknuo ženu: “Bože kako si je napravio tako meku?“

„Jest, mekana je!“ – kaže Bog,ali napravio sam je da ima i snagu. Nećeš vjerovati šta sve žena može izdržati?“

„Može li misliti, upita anđeo?“

Bog odgovara: „Ne samo da može misliti, može i surađivati i dogovorati se.“

Anđelu nesto privuče pažnju i dotakne ženino lice.“Bože izgleda da ovaj model ima jedan propust. Nisam li rekao da previše toga stavljaš na nju!

„Nije to nikakav propust-to je suza“- ispravi ga Bog.

„Čemu to?“-upita anđeo.

“Suza je njezin način da se izrazi njena tuga, njena ljubav njena samoća, njena bol i njen ponos!

“Ovo je ostavilo jak utisak na anđela. “Ti si genije, na sve si mislio, žena je sjajno biće!“-reče anđeo.

To je istina, žena ima zadivljujuću snagu. Žene podnose teškoće, nose tugu, ali znaju za sreću, ljubav i svoje mišljenje. One se smiju, kad žele vrištati; žene pjevaju kada žele plakati; plaču kad su sretne i smješkaju se kada su nervozne. Bore se za ono u što vjeruju. One su protiv nepravde. Ne priznaju „Ne“ kao odgovor, ako postoji drugi i bolji način za rješenje, sve od sebe daju za svoju obitelj.

One prate prijeteljicu kod doktora, zato što se boji: “Žena voli bez granice!“ One plaču kada im djeca dožive nešto lijepo u životu i raduju se dobrobiti svojih prijatelja. One se raduju kada čuju za neko rođenje ili vjenčanje.

Srce se njihovo slomi kada čuju za smrt druge osobe. One tuguju za izgubljenom voljenom osobom ali su jake i kad više nema ničega za šta bi se borile, žene znaju da samo jedan poljubac, samo jedan zagrljaj može izliječiti slomljeno srce…… ipak žena ima samo jednu grešku: ONA ZABORAVLJA KOLIKO VRIJEDI!!!

 

Pogledajte još

Sv. Margarita, djevica i mučenica

17. srpnja spominje sv. Margaritu, djevicu i mučenicu. Sv. Margarita rodila se u trećem st…